Srbija

Petak, 01.08.2014.

11:52

Viz Er ne sleće u Niš, bar za sada

Niskobudžetna kompanija Viz Er objavila je da njihov dolazak na niški aerodrom zavisi od njihovog prisustva na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Izvor: B92, aviokarta.net

Default images

Predstavnik za medije Viz Era Danijel de Karvaljo izjavio je da ta aviokompanija u svakom trenutku procenjuje 20 do 30 aerodroma za širenje saobraćaja .

"Međutim, širenje saobraćaja na niški aerodrom zavisiće od našeg stalnog prisustva u Beogradu, koje je dovedeno u pitanje ranije ove godine kada smo prepolovili kapacitete usled značajnog povećanja aerodromskih troškova", navodi on u izjavi za sajt aviokarta.net.

Povećanje troškova, kako dodaje, "ne samo da urušava naše planove rasta u Srbiji već podriva i poverenje u posvećenost Srbije razvoju niskobudžetnog aviosaobraćaja".

Viz Er je pre nekoliko meseci objavio da su toj kompaniji od 1. aprila povećani aerodromski troškovi i ocenili da su diskriminisani u odnosu na Er Srbiju, zbog čega su najavili smanjenje broja letova iz glavnog grada Srbije.

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je početkom nedelje da će Vlada Srbije pomoći aerodromu "Konstatin Veliki" u Nišu da postane stecište niskotarifnih aviokompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Podeli: