Srbija

Sreda, 30.07.2014.

10:19

Srpski studenti u kineskom Huaveju

Deset studenata informaciono-komunikacionih tehnologija Univerziteta u Srbiji otputovaće na tronedeljno stručno usavršavanje u Kinu.

Izvor: B92

Default images

Njihovo usavršavanje deo je internacionalnog programa „Telecom Seeds for the Future“, kompanije Huavej (Huawei), u koji su od ove godine po prvi put uključeni i naši studenti, navodi se u saopštenju kompanije.

Generalni direktor kompanije Huavej Srbija Džek Vei kazao je da će studenti informatike, programiranja i telekomunikacija ovog leta u Kini boraviti od 16. avgusta do 3. septembra, gde će sa kolegama iz sveta obaviti praksu u Centru za istraživanje i razvoj kompanije Huavej u Šenženu.

Program je osmišljen s osnovnim ciljem da premosti razliku između teorijskog znanja i prakse i budućim inženjerima informaciono-komunikacionih tehnologija pruži iskustvo rada u struci, kazao je Vei.

Studenti će posetiti i Peking i Hong Kong, pekinški Univerzitet za jezik i kulturu gde će završiti kurs kineskog jezika i upoznati se sa istočnjačkim običajima, a troškove puta i boravka obezbeđuje kompanija Huavej.

Projekat u Srbiji kompanija Huavej realizuje u saradnji sa Fondacijom „Dragica Nikolić“ i Fondom za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Srbije, koji je obavio proces selekcije kandidata i odabrao najbolje među stipendistima Fonda.

Fondacija „Dragica Nikolić” za studente koji putuju na stručno usavršavanje obezbedila je i dodatni džeparac tokom boravka u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: