Srpski studenti u kineskom Huaveju

Deset studenata informaciono-komunikacionih tehnologija Univerziteta u Srbiji otputovaće na tronedeljno stručno usavršavanje u Kinu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

10:19

Default images

Njihovo usavršavanje deo je internacionalnog programa „Telecom Seeds for the Future“, kompanije Huavej (Huawei), u koji su od ove godine po prvi put uključeni i naši studenti, navodi se u saopštenju kompanije.

Generalni direktor kompanije Huavej Srbija Džek Vei kazao je da će studenti informatike, programiranja i telekomunikacija ovog leta u Kini boraviti od 16. avgusta do 3. septembra, gde će sa kolegama iz sveta obaviti praksu u Centru za istraživanje i razvoj kompanije Huavej u Šenženu.

Program je osmišljen s osnovnim ciljem da premosti razliku između teorijskog znanja i prakse i budućim inženjerima informaciono-komunikacionih tehnologija pruži iskustvo rada u struci, kazao je Vei.

Studenti će posetiti i Peking i Hong Kong, pekinški Univerzitet za jezik i kulturu gde će završiti kurs kineskog jezika i upoznati se sa istočnjačkim običajima, a troškove puta i boravka obezbeđuje kompanija Huavej.

Projekat u Srbiji kompanija Huavej realizuje u saradnji sa Fondacijom „Dragica Nikolić“ i Fondom za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Srbije, koji je obavio proces selekcije kandidata i odabrao najbolje među stipendistima Fonda.

Fondacija „Dragica Nikolić” za studente koji putuju na stručno usavršavanje obezbedila je i dodatni džeparac tokom boravka u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

20 h

Podeli: