Amerikanci bi Telekom ili Železaru

Pojedine američke kompanije su zainteresovane za kupovinu smederevske Železare, ali i ih zanima i Telekom, rekao je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.07.2014.

11:07

Default images

Prema njegovim rečima, poslovna klima u Srbiji je dobra i da će ona, kako se bude približavala EU, biti sve privlačnija za američke investitore.

"Pojedine američke kompanije su zainteresovane za kupovinu smederevske Železare, a za naše investitore zanimljiv je i Telekom. Takođe, šansa za ulaganje postoji i u rudarstvu, pogotovo u okolini Bora", izjavio je ambasador SAD.

On je ocenio i da će novi Zakon o radu razjasniti neke nejasnoće i doprineti smanjenju nezaposlenosti.

"Zakon o radu treba podjednako da tretira i zaposlene i nezaposlene, a kako mi se čini, novi Zakon je fleksibilniji i daje veće šanse za zapošljavanje", rekao je Kirbi.

Po njegovim rečima, to se posebno odnosi na starije "koji sada imaju bolju priliku da dobiju posao, jer poslodavci neće preuzimati rizik isplaćivanja otpremnina za celokupan staž radnika u slučaju otkaza", te će moći da "bez straha zaposle i starije ljude".

Kirbi je govorio i o odnosima Srbije i Rusije, krizi u Ukrajini, ali o i imenovanju ambasadora. Opširnije čitajte u našoj posebnoj vesti na strani INFO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: