Srbija

Utorak, 15.07.2014.

08:43

Kostić: Sada ću lakše zapošljavati

Miodrag Kostić je siguran da će novi Zakon o radu biti mnogo bolji nego prethodni i da će omogućiti veće zapošljavanje i na neki način manje otpuštanja.

Izvor: Tanjug

Default images

Predsednik MK Grupe je kazao i da Zakon sigurno neće ispuniti sto odsto ni želje poslodavaca ni sindikata.

Postojeći ili stari Zakon o radu definitivno nije bio dobar, kazao je Kostić na Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, primetivši da je novi zakon kompromis između želja i ambicija poslodavaca i sindikata, koje su sa obe strane bile veće.

"Ono što je mnogo važnije za mene kao poslodavca, to je da će svojom fleksibilnošću, novi zakon nama omogućiti da lakše primamo nove ljude što do sada nije bio slučaj", rekao je Kostić.

Govoreći o agrobiznisu, Kostić je naveo da bi Srbija mogla da bude konsolidator ukupne poljoprivredne proizvodnje u regionu i da pomogne proizvođačima iz ostalih susednih zemalja da plasiraju svoju robu na tržište Rusije.

On je istakao da je Rusija dobar primer za nastup na trećim tržištima, podsetivši da Srbija ima dobre političke odnose sa tom zemljom i mogućnost bescarinskog izvoza.

''Veličina ukupnog agrarnog sektora cele regije interesantna je i za investitore sa drugih područja i proizvodjači treba definitivno da se udruže kako po pitanju snižavanja troškova u poljoprivrednoj proizvodnji, tako i osiguravanja izvesnije i održivije poljoprivredne proizvodnje", preneo je Kostić zaključke učesnika Samita 100 iz sektora hrane i pića.

On je kao primer naveo regulisanje tokova Save i Dunava, što, kako je naglasio, treba da bude regionalni projekat, a ne svake zemlje pojedinačno.

Kostić je ukazao i na značaj ukrupnjivanja tržišta poljoprivrednih proizvoda koje će omogućiti proizvodjačima hrane da budu efikasniji, bolji i pripremljeniji za izlazak na veća tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

14 h

Region

Ovo je prosečna plata u Hrvatskoj

Prosečna majska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.324 evra, što je nominalno više za 0,1 odsto, a realno isto kao u aprilu, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

8:12

20.7.2024.

1 d

Podeli: