Srbija

Nedelja, 06.10.2013.

13:39

PUPS: Porez na plate veće od 60.000

Za Partiju ujedinjenih peznionera Srbije (PUPS) prihvaljivo je da ekonomske mere vlade obuhvataju štednju i oporezivanje visokih plata i penzija.

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanik PUPS-a Momo Čolaković kaže da je za tu stranku prihvatljivo da se oporezuju zarade koji su iznad potrošačke korpe, što znači veće od 60.000 dinara.

"PUPS razume da vlada mora da preduzme mere kako bi se situacija poboljšala i ovaj deo štednje i poreza je prihvatljiv, ali treba naći meru. Mislim da bi ta mera bila da se oporezuju primanja iznad potrošačke korpe, odnosno veće od 60.000 dinara", rekao je Čolaković novinarima u parlamentu.

On je rekao da će PUPS, u tom pogledu, dati podršku tim merama, jer smatra da dodatne poreze treba da plaćaju oni sa većim primanjima.

Kada je u pitanju oporezivanje penzija, Čolaković je naveo da pod udar tog oporezivanja mogu doći samo visoke penzije, takođe iznad 60.000 dinara.

Na pitanje da li bi za tu stranku bilo prihvatljivo da se dodatno oporezuju primanje iznad 50.000 dinara, ukoliko to bude jedna od mera, Čolaković je rekao da ta stranka neće biti protiv, ukoliko za to bude postojala saglasnost u vladi.

On je naglasio da je za PUPS važno da se, prilikom donošenja mera, vodi računa o tome kako i na koji način da se obzebedi da porodice mogu normalno da žive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: