Grejanje u Boru počeće na vreme

Račun Javnog komunalnog preduzeća "Toplana" u Boru odblokiran je posle gotovo dva i po meseca, pa će grejna sezona početi na vreme.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.09.2013.

12:32

Default images

Račun preduzeća bio je blokiran 11. juna ove godine za iznos od 343 miliona dinara.

Poslovanje toplane, od koje u grejnoj sezoni zavisi 90 odsto Borana, sada je mnogo lakše, a kako ističe rukovodstvo, tender za nabavku uglja je raspisan, a otvaranje ponuda je planirano 16. septembra.

Na osnovu svih preduzetih aktivnosti, nadležni u "Toplani" uveravaju da će grejna sezona početi na vreme i da će grejanje biti kvalitetno.

"Počeli smo sa punjenjem sekundarne vrelovodne mreže i čekamo da vidimo u kojim delovima će biti proboja kako bi reagovali na vreme. Upravo zato i radimo sve ove probe kako bi slaba mesta odmah sanirali, i da upravo te slabe tačke budu spremne za zimu. Nakon sekundarne mreže, počećemo sa punjenjem i primarnog vrelovoda, tako da mogu da kažem da smo u završnim aktivnostima pred sezonu", rekao je za Tanjug direktor JKP "Toplana" u Boru Milovan Stupar.

On je građanima Bora poručio da će grejanje početi na vreme i da će biti kvalitetno.

U borskoj Toplani uspešno je završen posao ugradnje kalorimetara.

Prema rečima Stupara, potrošnja na osnovu kalorimetara biće očitavana od naredne grejne sezone, a do tada će biti obavljeno kompletiranje opreme i druge aktivnosti kako bi se taj proces završio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: