Kako se jeftino grejati ove zime?

Dva sata jeftnije struje, uoči zimske sezone najviše će značiti onima koji se greju na struju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2012.

16:14

Default images

Najveći broj građana upravo je u toj kategoriji pa će ih ukoliko se ne budu preterano dogrevali struja izaći jeftnije nego neki drugi energent.

Struja u Srbiji je najjeftnija u regionu i narednih godina moraće postepeno da se povećava.

"Pošto nema povećanje cene elekrtične energije i početka liberalzacije i tog eneregenta normalno je što če grejanje na električnu energiju biti najjeftnije kao i prethodnih godina",

kaže Slobodan Petrović iz Privredne komore Srbije.

U ministarstvu energetike imaju planove da u narednim godinama pomognu investiranje i u druge vidove grejanja. Ipak, u trenutnoj situaciji, kada je grejanje na struju za većinu jedino moguće i najjeftnije sistem je spreman za hladni udar.

"Spremnost sistema, remnoti koji su rađeni dozvola za eventualni uvoz struje sve ide u prilog tome da će elektroenergetski sistem ove godine biti stabilan", kaže Dejan Trifunović, pomoćnik ministra energetike.

Bez obzira na najjefinije cene i regionu sve je više onih koji kasne sa plaćanjem računa za grejanje.

Samo za struju građani duguju više od 40 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: