Srbija

Ponedeljak, 30.05.2011.

16:18

Tadić: Mladi učite, znanje se plaća

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da naša zemlja treba da primeni što više savremenih tehnologija, pogotovo za ostvarivanje visokih prihoda u privredi.

Izvor: FoNet, Tanjug

Default images

Tadić je mladoj generaciji poručio da uče što više "jer se znanje plaća" i isplati se na duži rok.

Prilikom obilaska Agencije za kontrolu leta, koja spada među najmodernije u Evropi i u svetu, Tadić je istakao da je ona u rekordnom vremenu završila radove i obučila kontrolore i treba da bude primer u poštovanju rokova za izvršenje radova.

"Agencija je institucija koja prodaje znanje i tehnologiju i važno je da u što više polja ostvarimo takvu privrednu korist", kazao je Tadić.

On je naglasio da Agencija za kontrolu letanja Srbije i Crne Gore nastavlja najbolju tradiciju naših kontrolora.

"Verujem da na vas u budućnosti mogu da računaju sve avio kompanije naše i susedne zemlje, imajući u vidu značaj bezbednosti aviosaobraćaja", istakao je Tadić.

Tadić je čestitao agenciji, jer je održavajući najviši mogući nivo kvaliteta rada izgradila novi centar za kontrolu letenja po najvišim svetskim standardima. "Sada agencija nastavlja svoju misiju na nebu, čineći nas sigurnijim kada koristimo avione i odlazimo u međunarodne misije", izjavio je Tadić.

Agencija treća u Evropi po bezbednosti

Predsednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Nikola Stankov rekao je da je ta institucija ušla u završnu fazu izgradnje i opremanja i precizirao da se od 9. maja do 10. juna sprovodi završni monitoring opreme. Prema njegovim rečima, Agencija za kontrolu letenja je prošle godine u jeku turističke sezone imala oko 2.300 preleta preko teritorije Srbije i Crne Gore, a ove godine očekuju oko 2.500 preleta.

Stankov je rekao da Beograd ima primat u regionu po broju letova preko svoje teritorije i trenutno je ispred kontrola letenja u Budimpešti i Zagrebu.

Objašnjavajući koliko je složen zadatak primene najsavremenije opreme koja se može nabaviti u svetu, Stankov je rekao da su trenutno u upotrebi i stari i novi sistem, da bi se izbegle eventualne greške i bezbednost podigla na najviši mogući nivo.

Prema njegovim rečima, Agencija za kontrolu letenja deli visoko treće mesto u Evropi među 54 agencije na starom kontinentu po kriterijumu bezbednosti i pouzdanosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ništa od dogovora: Ukrajina na kolenima

Ukrajinska vlada nije uspela da postigne dogovor sa kreditorima tokom prve runde pregovora o restrukturiranju, odnosno poboljšavanju uslova za vraćanje međunarodnog duga od 20 milijardi dolara.

17:53

17.6.2024.

1 d

Svet

U njihove ruke odlaze i vojni avioni

Zbog velike potražnje za stručnjacima za održavanje vojnih aviona nemačka avio kompanija Lufthanza nedavno je osnovala odeljenje LHT-Difens, osnosno pristala je na prekvalifikaciju i usavršavanje radnika iz drugih oblasti.

14:18

18.6.2024.

19 h

Podeli: