Srbija

Ponedeljak, 08.11.2010.

11:13

Nišlije dobijaju akvapark

Akvapark sa sportsko rekreativnim centrom gradiće se u Niškoj Banji, time će se poboljšati turistička ponuda Niša, a i posao bi našlo više stotina građana.

Izvor: Blic

Default images

Licitacija za lokaciju na kojoj bi trebalo da bude izgrađen akva park zakazana je za 6. decembar, a početna cena po kvadratnom metru iznosi 780 dinara.

Reč je o lokaciji Lozni kalem od 14 hektara, gde je po urbanističkom planu predviđeno i otvaranje niz pratećih sadržaja, čiji je rok za izgradnju od tri do pet godina.

Objavljivanjem oglasa, Lozni kalem ponovo je u Nišu svrstan u žižu javnosti jer se pre tri godine podigla velika prašina oko prodaje te lokacije.

Tadašnji gradonačelnik Smiljko Kostić poništio je licitaciju na kojoj je pobedio „Zamad”, posrednik italijanske firme, a s obrazloženjem da je cena od 650 dinara po kvadratu - niska.

Gradska vlast je početkom godine htela da objavi oglas za licitaciju, ali na molbu pojedinih investitora, prodaja je odložena do decembra.

Milan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika Niša i direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, kaže da je po novom Zakonu o planiranju, rok za izgradnju svih sadržaja u Loznom kalemu od tri do pet godina.

"U bloku A2 planirana je izgradnja akvaparka sa otvorenim i zatvorenim sadržajima, kao i pratećim objektima. U potcelini A1 planirani su objekti sportsko-rekreativnog karaktera. Parcela B rezervisana je za spa i velnes centar sa apartmanima koji su namenjeni zdravstvenom turizmu. U delu prema Niškoj Banji planiran je hotelski kompleks sa depandansima i mogućim veštačkim jezerom. U sredini celog tog kompleksa biće izgrađen veliki park.", kaže Ranđelović.

On dodaje da cela parcela Loznog kalema ima oko 20 hektara, ali se odustalo od gradnje stambenog kvarta na šest hektara. Svaki učesnik u licitaciji trebalo bi da uplati depozit u vrednosti od oko 11,5 miliona dinara kao garanciju da će regularno obaviti posao.

Dobra lokacija, mogućnost korišćenja geotermalnih voda, ostali planirani sadržaji Niške Banje, sve to od centra Lozni kalem pravi veliku razvojnu šansu Banje, mogućnost za njen ekonomski prosperitet i zapošljavanje mladih, nezaposlenih ljudi iz cele regije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

U njihove ruke odlaze i vojni avioni

Zbog velike potražnje za stručnjacima za održavanje vojnih aviona nemačka avio kompanija Lufthanza nedavno je osnovala odeljenje LHT-Difens, osnosno pristala je na prekvalifikaciju i usavršavanje radnika iz drugih oblasti.

14:18

18.6.2024.

1 d

Podeli: