Srbija

Nedelja, 04.01.2015.

11:20

Lidl dobio prvu dozvolu, stiže u SU

Lanac supermarketa Lidl u 2015. godini najverovatnije će krenuti sa izgradnjom objekta u Subotici, najavio je pomoćnik gradonačelnika Ljuben Hristov.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: B92

Hristov je istakao da je ovaj nemački trgovinski lanac prehrambenih proizvoda, od svih gradova u Srbiji gde planira da investira, prvo u tom gradu dobio građevinsku dozvolu.

"Veoma je izvesno da je Lild taj koji najverovatnije u 2015. godini treba da počne sa investicijom, zato što je on od našeg grada dobio građevinsku dozvolu i to je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je izdala građevinsku dozvolu ovakvom jednom gigantu", rekao je Hristov Tanjugu.

On je podsetio da je koncepcija Lidla takva da će sa gradnjom početi tek kada se stvore uslovi za izgradnju deset i više objekata.

"Prema podacima od pre mesec dana još dve lokalne samouprave bile su blizu izdavanja potrebnih dozvola. Nadam se da će novi zakon o građevinarstvu podstaći tu aktivnost i omogućiti zainteresovanim stranama da što lakše dođu do neophodnih dokumenata za početak aktivnosti", dodao je Hristov.

Prema njegovim rečima, tri do četiri meseca pre zvaničnog početka gradnje lokalna samouprava će biti obaveštena od strane ovog investitora, kako bi stvorili preduslove za izgradnju pristupne samobraćajnice na lokaciji budućeg Lidlovog objekta, a koja se nalazi na putu između Subotice i Palića.

Prema ranijim najavama, ovaj trgovinski lanac će otvoriti svoj objekat uz budući ritejl park austrijske Kvintere u kome će, prema najavama, osim "Lidla" biti smeštene prodavnice odeće i obuće poput "Newyorker"-a, "C&A", "Takko"-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

8 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: