500L od jula na američkom tržištu

Fijat automobili Srbija planira da krajem juna ili početkom jula počne prodaja automobila "fijat 500L" na američkom tržištu.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 22.03.2013.

15:43

Default images

Generalni direktor te kompanije Antonio Čezare Ferara rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je počela proizvodnja namenjena američkom tržištu i da je taj automobil prilagođen američkim standardima.

Ferara je rekao da je počela proizvodnja i za tržište Velike Britanije i da će tamo prodaja biti lansirana u ovom mesecu.

Ferara je izrazio očekivanje da će Fijat u Srbiji uspeti da izvozi u Rusiju.

"Mi smo za to spremni. To je dao našeg plana, kao i izvoz u Ameriku", rekao je Ferara.

Kompanija Fijat automobili Srbija je najavila da će zbog povećanog obima proizvodnje i planova za izvoz zaposliti više od 600 radnika.

"Fijat je jedan od najveći poslodavaca u Srbiji sa 2.500 radnika, kao i više hiljada ljudi koji rade kao naši dobavljači," rekao je
Ferara.

Kako je rekao, to je jedna od retkih kompanija koja u ovom trenutku zapošljava nove ljude.

Fijat je od jula prošle godine, kad je počela proizvodnja u Kragujevcu, proizveo i izvezao 43.000 automobila "500L".

Plan je da ove godine bude proizvedeno 110.000 do 150.000 automobola, a proizvodnja će zavisiti i od toga da li će biti ugovorena bescarinska prodaja Ruskoj Federaciji.

Fijat automobili Srbija osnovana je 2008. u parterstvu sa Vladom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: