Srbija

Četvrtak, 23.03.2023.

15:43

Ministarka Vujović obišla nesanitarnu deponiju u Bujanovcu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je Bujanovac i sa predstavnicima lokalne samouprave obišla nesanitarnu deponiju u ovoj opštini.

Izvor: B92.net

Ministarka Vujović obišla nesanitarnu deponiju u Bujanovcu
Foto: Jovana Rošul

Ministarka Vujović razgovarala je i sa meštankom koja je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, prilikom njegove posete Pčinjskom okrugu, ukazala na problem nesanitarne deponije.

"Ministarstvo zaštite životne sredine uvek je tu za građane i ima sluha za njihove probleme. Naš cilj je Srbija bez ijedne nesanitarne deponije. Mnogo projekata je već započeto, ali dosta toga zavisi i od lokalnih samouprava. Prema nacionalnoj strategiji upravljanja otpadom, regionalna deponija Meteris u Vranju je ekološka regionalna deponija i opštine iz ovog okruga treba da se povežu sa Centrom u Vranju. Bujanovac je predviđen da se nađe u ovom projektu, čime bi se rešilo pitanje nesanitarne deponije, ali od lokalnih vlasti i u Bujanovcu i ostalih opština Pčinjskog okruga zavisi kada će se to dogoditi", rekla je ministarka Vujović.
Foto: Jovana Rošul
Projekat izgradnje Regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju, koji je u nadležnosti Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, izuzetno je važan i za Ministarstvo zaštite životne sredine, jer se njime trajno rešava problem nesanitarnih deponija.
Foto: Jovana Rošul
"Dok se ne izgradi Regionalni centar ne možemo trajno da zatvorimo i saniramo deponije. Opštine Pčinjskog okruga moraju što pre da završe operativne korake, koji se odnose na izgradnju transfer stanice, dovođenje priključaka za vodu i struju, izgradnju pristupnih saobraćajnica i da potpišu međusobni Sporazum, kako bi izgradnja Regionalog centra u Vranju što pre započela", dodala je ministarka Vujović, podsetivši da je Republika Srbija već obezbedila sredstva preko kredita nemačke razvojne banke.
Foto: Jovana Rošul
Posle posete Bujanovcu, ministarka Irena Vujović održala je sastanak sa gradonačelnikom Vranja, predstavnicima opština Trgovište, Surdulica, Bosilegrad, Vladičin Han, Bujanovac i Preševo i državnim sekretarom Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Draganom Stevanovićem, na kojem je zamolila lokalne samouprave da odgovorno i ubrzano rade na svim koracima u fazi pripreme, kako bi ovaj Centar bio izgrađen što pre, a sve nesanitarne deponije zatvorene i sanirane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: