Srbija

Sreda, 20.10.2021.

13:10

Još jedan kružni tok; "Da svaki čovek dobije asfalt do svoje kuće" FOTO

Urađeno je idejno rešenje za izgradnju kružnog toka kod jezera Očage u Lazarevcu, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Izvor: Tanjug

Još jedan kružni tok;
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ

"Sada smo u procesu rešavanja pravnih sporova sa Gaspromom, pa verujem da ćemo u najskorijem periodu krenuti u realizaciju ovog projekta", dodao je on.

Ministar je prisustvujući otvaranju radova na izgradnji kanalizacione mreže u Velikim Crljenima, u sklopu projekta "Čista Srbija", na novinarsko pitanje dokle se stiglo sa ovim projektom rekao da je reč o velikoj investiciji i da su u Ministarstvu koje vodi svesni koliki je problem i opasnost kružni tok na Ibarskoj magistrali.

"Opasan je pre svega za pešake, a naročito leti. Znamo da je to najvažnije saobraćajno pitanje na teritoriji opštine Lazarevac i radimo na njegovom rešavanju", istakao je Momirović.

Na pitanje o rekonstrukciji puteva u Lazarevcu, koji su u nadležnosti države a u lošem su stanju, naveo je da je premijerka Ana Brnabić nedavno obećala da će biti rekonstruisano oko 2,2 kilometra puta od Velikih Crljena do Junkovca.
Foto: MGSI, Ðorðe Krstiæ
"Puno radimo na izgradnji puteva. Sada projektujemo i radimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a opredeljenje Vlade Srbije je da svaki čovek dobije asfalt do svoje kuće", rekao je ministar.

Istakao je da je potrebno još malo vremena da se planovi ostvare i da veruje da će u narednom periodu i putevi u Lazarevcu koji su propali biti rekonstruisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

16 h

Podeli: