"Srbija nekad četvrta, danas - prva"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija napreduje brže od ostalih.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

08:50

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

"Srbija je 2014. godine, kada sam postao predsednik Vlade, bila četvrta po visini plata u regionu - danas je prva", kazao je on, nakon današnjeg obilaska prikaza sredstava naoružanja i vojne opreme.

Kako je dodao, naša zemlja je bila sa najvećom stopom javnog duga u regionu.

"Danas, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, je sa najnižom stopom javnog duga", napomenuo je.

Imali smo, podsetio je, nizak nivo stranih direktnih investicija, a danas imamo 61 posto ukupnih stranih direktnih investicija na Zapadnom Balkanu.

"Imali smo najvišu stopu nezaposlenosti 2012. godine - 25 posto, a danas su nam ti brojevi na 9, 10... Stopa nezaposlenosti kod mladih je 21, 22 posto, a ne 52 kao nekad", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: