Beograđani, na Železničkoj vas čeka Titov "plavi voz" i bageri

Građani moći da se upoznaju da rezultatima Ministarstva građevinarstva na multimedijalnoj izložbi na staroj železničkoj stanici koja se otvara večeras.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.07.2018.

12:58

Beograđani, na Železničkoj vas čeka Titov
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

To je istakla ministarka Zorana Mihajlović, dodajući da su u prethodnih godinu dana puno radili.

"Srbija je danas 10. u svetu po izdavanju građevinskih dozvola, završavamo Koridor 10 posle 30 godina, reformisali smo katastar i olakašali upis imovine građana, potpisali ugovor o koncesiji Aerodroma 'Nikola Tesla' vredan 1,4 milijarde evra, obnovili 70 km barske pruge, navodi rezultate Ministar. To su samo neki od rezultata ministarstva koje vodim“, rekla je MIhajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, izjavila da će večeras u 19 časova na staroj železničkoj stanici otvoriti multimedijalnu izložbu infrastrukture na kojoj će biti predstavljeno sve što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uradilo u prethodnih godinu dana.

"Građani će na izložbi, između ostalog, moći da vide Titov 'plavi voz' i najsavremenije vozove koji idu našim prugama, kao i valjke, bagere i drugu mehanizaciju koja se koristi za izgradnju puteva. Takođe će moći da vide brze punjače za električne automobile na auto-putu, opremu koju koriste preduzeća u vazdušnom saobraćaju, dronove, čamce i opremu za kontrolu plovidbe u vodnom saobraćaju, kao i simulatore prevrtanja vozila i 'pijane naočare' ", navela je ona.

Ali, kako kaže, moći će da vide i sve ljude koji grade našu zemlju.

"Od putara, železničara, pilota, brodara, inspektora, ljudi iz katastra, 'Puteva Srbije', 'Koridora', rečnih firmi... Želimo da povodom godišnjice Vlade pokažemo ljude koji grade, obnavljaju i razvijaju našu zemlju“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je stara železnička stanica pravo mesto za izložbu, jer spaja ono najbolje u našoj prošlosti i ono kako danas vidimo našu budućnost.

„Izgrađena je iste godine kad i pruga Beograd-Niš, 1884, čijom izgradnjom se Srbija priključivala modernim evropskim državama koje su već imale železnicu. I tada, kao i danas, Srbija je bila najkraća ruta između istoka i zapada, ali je bila potrebna železnica da bi se različiti delovi Evrope bolje povezali“, zaključila je ministarka, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: