Srbija

Četvrtak, 11.01.2018.

13:20

Mali: Zaposlenima u vrtićima dižemo plate 10%

Zaposlenima u Predškolskim ustanovama grada Beograda plate će biti povećane za deset odsto već od januarske zarade, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Mali: Zaposlenima u vrtićima dižemo plate 10%
(Foto: Thinkstock)

To povećanje je, kaže, na osnovu odluke Vlade Srbije o povećanju plata u prosveti od deset odsto.

"Grad će ispoštovati tu odluku vlade i to povećanje od deset odsto za sve zaposlene u predškolskim ustanovama, u odnosu na platu iz decembra prošle godine, biće već od januarske plate", rekao je Mali novinarima nakon obilaska adaptiranih prostorija biblioteke "Milutin Bojić" u Ovči u vrtić.

Mali je dodao da je povećanje plata zaposlenima u vrtićima još jedan način da se iskaže zahvalnost ljudima koji vode brigu o našoj deci.

"To je povećanje koje smo usaglasili sa vladom i kako se ekonomska situacija i u gradu i u zemlji bude poboljšavala nadam se i daljem povećanju", naglasio je gradonačelnik Beograda.

U tom smislu, naveo je da je važno reći da je aktuelna gradska vlast konsolidovala javne finansije i vratila 500 miliona evra duga prethodne gradske vlasti.

"Sada imamo novca i bavimo se vodovodom, kanalizacijom, novim fasadama, ulaganjima u vrtiće poput ovog u Ovči...", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: