Padaju cene rominga - potpisuju Srbija i Bugarska

Bugarska i Srbija će potpisati sporazum o smanjenju naknada za roming, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov posle sastanka sa srpskom koleginiciom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

11:17

Padaju cene rominga - potpisuju Srbija i Bugarska
Foto: Thinkstock

Borisov i premijerka Srbije Ana Brnabić su razgovarali na marginama međunarodne konferencije "Jače regionalne integracije na Balkanu", na kojoj učestvuju zvaničnici iz Tirane, Sarajeva, Prištine, Skoplja i Podgorice, navodi Nezavisna balkanska novinska agencija na svom sajtu (www.balkaneu.com).

Vlada Bugarske odobrila je nacrt Memoranduma razumevanja između nadležnih ministarstava Bugarske i Srbije o smanjenju međunarodnih tarifa za telekomunikacione usluge, a sporazum će biti potpisan, kako je navedeno, tokom naredna dva dana.

Srbija je druga zemlja zapadnog Balkana koja će usvojiti takav sporazum. Sofija i Soplje su pre manje od mesec dana potpisali sporazum o smanjenju naknada za roming, piše agencija.

Vlada Srbije je saopštila da su premijeri Srbije i Bugarske razgovarali su u Sofiji o jačanju bilateralnih odnosa, unapređenju ekonomije i predsedavanju Bugarske Evropskom unijom naredne godine.

Premijeri Srbije i Bugarske izrazili su zadovoljstvo što će Beograd krajem nedelje biti domaćin kvadrilateralnog sastanka predsednika Srbije sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije.

Borisov je rekao u razgovoru sa Anom Brnabić da će razvoj infrastrukturnih projekata Bugarske i Srbije doprineti povezivanju celog regiona, navodi balkaneu.com.

Briselski portal EurAktiv preneo je u sredu da će evropska komesarka zadužena za digitalnu politiku Marija Gabrijel objaviti na samitu u Bugarskoj u maju iduće godine plan za ukidanje rominga izmedju EU i zemalja Zapadnog Balkana.

Gabrijel je rekla da će predstaviti detaljan set mera na sastanku o proširenju zabrane naplate rominga u EU na Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu i da na tome trenutno rade pravni savetnici Evropske komisije

Bugarska, koja 1. januara preuzima šestomesečno rotirajuće predsedavanje EU, 17. maja 2018. biće domaćin samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: