"Nije to 13. plata, udeo zarada već preko 60%"

Pitanje izbora direktora Pošta Srbije se rešava i on se odvija u strogo zakonom određenoj proceduri, izjavio je ministar Milan Krkobabić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

09:55

Foto: Tanjug/arhiva

"Izbor direktora javnih preduzeća se obavlja u skladu sa strogo zakonom utvrđenom procedurom. Sve što mi možemo da učinimo je da se ne uplićemo u proces izbora i da sačekamo", rekao je Krkobabić, koji je u vladi zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća.

On je za RTS dodao da je za njega, kao lidera PUPS-a, prihvatljiv svaki izbor koji odrede nadležni.

Govoreći o nezadovoljstvu radnika Pošte i odluci da deo dobiti preduzeća bude podeljen zaposlenima, Krkobabić objašnjava da to nije trinaesta plata, već da radnici mogu da participiraju u delu dobiti što je način da se oni stimulišu.

"To nije trinaesta plata i to je jedini način da se stimulišu radnici. Oni će imati motiv da to preduzeće bude uspešno", rekao ej Krkobabić.

On je podsetio da je o tome konkretno govorila premijerka Ana Brnabić i da, kada predsednik vlade definiše stav, nije primereno da bilo ko pojedinačno iznosi stavove.

Prema njegovim rečima, udeo zarada u ukupnim troškovima Pošte je veoma visok i iznosi više od 60 odsto, dok je prosečna plata ispod proseka u ostalim javnim preduzećima.

"Predstavnici reprezentativnih sindikata će u narednom periodu analizirati i utvrditi tačno mogući rast koji neće ugroziti funkcionisanje tog jednog od najuspešnijih sistema", rekao je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: