Japanci u Šapcu: Još 100 radnika, i pre otvaranja

Japanski proizvođač kablova za auto industriju Jazaki će u novoj fabrici u Šapcu, pored već primljenih 300 ljudi, otvoriti još 100 novih radnih mesta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

10:33

Japanci u Šapcu: Još 100 radnika, i pre otvaranja
Foto: Jazaki

"U narednih mesec i po dana zaposlićemo još 100 ljudi, najveći broj njih u proizvodnji, dok je 24 mesta predviđeno za stručnjake iz različitih oblasti i za zaposlene u administraciji", kaže Miloš Davidović, direktor ljudskih resursa u kompaniji Jazaki Srbija.

Ističe da svi njihovi zaposleni dobijaju ugovor na neodređeno vreme nakon probnog rada od šest meseci.

"Takođe, postojaće i velike mogućnosti napredovanja, jer će većina pozicija prvo biti oglašavana i popunjavana interno. Do sada je već 10 pozicija popunjeno na ovaj način, što znači da su neki zaposleni unapređeni za samo tri meseca", dodaje Dvidović.

Izgradnja fabrike u Šapcu je počela prošle godine, a njena ukupna površina će biti 30.000 metara kvadratnih. Fabrika će proizvoditi elektronske komponente za kamione, a za sve zaposlene je obezbeđena obuka u Jazaki fabrikama širom sveta.

Kompanija, osnovana 1929. godine, posluje u 45 zemalja sveta na 487 lokacija i zapošljava oko 290.000 radnika.

"Kako bi se zadovoljili veoma visoki standardi u pogledu kvaliteta obuke zaposlenih na nivou čitave Jazaki grupacije, svi naši zaposleni bili su u obavezi da prođu odredjene vrste treninga i obuka, koje su bile organizovane u Jazaki fabrikama u Češkoj, Rumuniji, Litvaniji, Ukrajini, Tunisu i Maroku", navodi Davidović.

U sklopu fabrike u Šapcu, kako dodaje, gradi se i Trening centar koji će biti otvoren u junu, a u okviru kojeg će se ubuduće vršiti obuka novozaposlenih za rad na različitim pozicijima.

"Do kraja godine ćemo obučiti i zaposliti preko 700 ljudi, dok je naš dugoročni cilj - 1.700 zaposlenih do kraja 2019", precizirao je Davidović.

Radovi na izgradnji fabrike i Trening centra uveliko traju, do kraja maja treba da budu dopremljene prve mašine, a u junu se očekuje početak jednog dela proizvodnog procesa i otvaranje Centra koji će omogućiti obuku na lokalnom nivou. Veliko otvaranje fabrike najavljeno je za septembar 2017, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: