"Jela" se širi na 10.000 m2, sve kao evropsko

Kompanija za proizvodnju kućnog nameštaja "Jela" iz Jagodine gradi novu fabriku površine 10.000 kvadratnih metara, kažu predstavnici tog preduzeća

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2016.

08:12

Foto: Tanjug

U fabrici će biti instalirana proizvodna tehnologija trenutno najmodernija u svetu, izjavio je predstavnik kompanije Nikola Radovanović, koji je naveo da se novi proizvodni pogon gradi na lokaciji sadašnje fabrike od 9.000 kvadrata.

"Sa izgradnjom nove fabrike krenuli smo u avgustu, očekujemo završetak radova do kraja godine, u februaru ćemo montirati novu tehnologiju, kompletno automatiozovanu koja je poslednja reč tehnologije u ovom trenutku u svetu", rekao je Radovanović.

Nova tehnologija će nam omogućiti da oplemenimo naše proizvode, ostvarimo novi dizajn i kvalitet koji do sada nismo nudili tržištu i to će nam biti prednost, objasnio je on.

Fabriku gradimo vlastitim sredstvima, nismo dobili pomoć sa strane, dodao je Radovanović.

"Jela" je prodična kompanija osnovana pre 25 godina i bavi se isključivo proizvodnjom dečijih i spavaćih soba, kuhinja. Naši proizvodi, u Srbiji se sada mogu kupiti na 160 lokacije, u svakom gradu, bukvalno u svakom Salonu nameštaja, istakao je Radovanović.

"Osim u centralnoj, zapadnoj i istočnoj Srbiji i Vojvodini, naš nameštaj se prodaje i u 20 salona na Kosovu i Metohiji", rekao je Radovanović. "Na Kosovu i Metohiji imamo vrlo dobro razvijenu prodaju, partnere koji su stalno sa nama i saradnici od poverenja, lepo rade", rekao je Radovanović.

Radovanović je naveo da "Jela" izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije i balkanske zemlje, Grčka, Kipar, Bugarsku Rumuniju, ali i u Nemačku, Česku, Rusiju, Kazahstan...

U "Jeli" je zaposleno 180 ljudi, prosečna starost je 30 godina.

Radovanović kaže da njihovi proizvodi ni malo ne zaostaju ni dizajnom, ni kvalitetom od evropskih.

"Ništa se ne razlikujemo, jer radimo sa evropskom tehnologijom, evropskim reprodukcijskim materijalima, ali imamo prednost zbog jeftinije radne snage", rekao je Radovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: