Region

Petak, 23.02.2024.

21:00

Slovenci kupuju kompanije po Hrvatskoj: Evo na koga je došao red

Slovenačka kompanija Iskra potpisala je ugovor o kupovini većinskog udela kompanije ELMAP iz Splita.

Izvor: Tanjug

Slovenci kupuju kompanije po Hrvatskoj: Evo na koga je došao red
Ilustracija: Depositphotos/sinenkiy

U pitanju je jedna od vodećih firmi u regionu u oblastima automatizacije uređaja za prečišćavanje otpadnih i pijaćih voda, vodosnabdevanja i elektroenergetike

Ovo preuzimanje treća je transakcija Grupe Iskra u Hrvatskoj, nakon šibenskog Remontnog brodogradilišta 2019. godine i zagrebačkog preduzeća ELKA 2021. godine, preneo je Indeks.hr.

Generalni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok istakao je da, uprkos poteškoćama na svetskom tržištu, ta slovenačka kompanija i dalje posluje uspešno, pa je 2023. godinu završila s prihodom od gotovo 300 miliona evra. Kako je rekao, to je rezultat pored ostalog i okretanja evropskih kupaca prema evropskim proizvođačima kad je reč o komponentama, kao i o sistemskim rešenjima za energetiku, ekologiju, telekomunikacije, železnicu i automatizaciju u industriji. Naveo je i kako Iskra kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj novih proizvoda radi implementacije novih tehnologija i inovativnih rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: