Iz penzije u službu vraćaju 2.000 policajaca

Hrvatska prvi put posle rata u službu vraća 2.000 penzionisanih policajaca zbog migranata i potrebe pojačanog nadzora državnih granica.

Region

Izvor: B92

Petak, 06.09.2019.

10:40

Iz penzije u službu vraćaju 2.000 policajaca
Foto: Depositphotos, Spritnyuk, 275667272

Inicijativu je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog, kako piše zagrebački Jutarnji list, pre svega višegodišnje migrantske krize i potreba pojačanog nadzora državnih granica.

Iako je reč o policajcima u penziji navodi se da su oni i dalje u vrhunskoj psihofizičkoj formi, stoji u vladinoj uredbi o koja stavjena u javnu raspravu.

Prema tom predlogu, MUP ima pravo da poveća brojčano policijski sastav za deset posto, a kako je u sistemu trenutno njih 18.291, znači da se može zaposliti još 1.829 pripadnika rezervnih policijskih snaga.

U vladinoj uredbi, izmedju ostlaog, stoji da će Hrvatska u prvoj polovini naredne godine predsedavati Savetom Evrope, zbog čega će takodje biti potrebno anažovanje većeg broja policijskih snaga radi obezbedjenja i zaštite osoba i objekta, a što mogu da rade samo, kako se navodi, osposobljeni rezervni policijski službenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: