U čemu se Slovenija pridružila Nemačkoj, Danskoj, Holandiji i Francuskoj?

Prinos na slovenačke desetogodišnje državne obveznice pao je ispod nula odsto.

Region

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.08.2019.

17:49

U čemu se Slovenija pridružila Nemačkoj, Danskoj, Holandiji i Francuskoj?
Foto: Depositphotos/nito103

To znači da investitori sada vlasnicima slovenačkih obveznica plaćaju na sekundarnom tržištu to što im pozajmljuju novac.

Prvi put je cena duga Slovenije, merena prinosom na 10-godišnje državne obveznice, pala ispod nula odsto 2. avgusta ove godine, kada je prinos bio na nivou od minus 0,23 odsto, piše portal Novac.hr.

Ove srede prinos je pao na minus 0,9 odsto, navodi taj portal uz konstataciju da se Slovenija tako pridružila evropskim državama poput Nemačke, Danske, Holandije i Francuske, kojima je prinos pao ispod nula posto, odnosno kojima investitori plaćaju da im pozajme novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Opet oštro "ne" Ukrajini

Mađarska vlada će uvesti nova ograničenja na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda, saopštio je danas ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.

13:36

12.4.2024.

1 d

Svet

Najavili novo snažno oružje FOTO

Britansko ministarstvo odbrane danas je najavilo da će od 2027. postavljati lasere na ratne brodove za obaranje dronova, pet godina ranije nego što se očekivalo.

15:06

12.4.2024.

1 d

Podeli: