Region

Subota, 23.08.2014.

10:25

Deripaska traži raskid ugovora u CG

Advokati CEAC Holding limiteda ruskog milionera Olega Deripaske podneli su stečajnoj upravi Kombinata aluminijuma Podgorica i Privrednom sudu novi prigovor.

Izvor: Vijesti

Default images

Njime se osporava Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan sa kompanijom Uniprom preduzetnika Veselina Pejovića.

Uniprom od 19. jula rukovodi imovinom KAP-a na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji potpisanog sa stečajnom upravom i prodaje aluminijuma iako još nije uplatio ugovorenu kupoprodajnu cenu od 28 miliona evra.

Iz izvora bliskih CEAC-u Vijestima je nezvanično rečeno da pripremaju novu tužbu Privrednom sudu kojom će tražiti da se ništavnim proglasi Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koji je stečajni upravnik Veselin Perišić potpisao sa Unipromom.

CEAC je nezadovoljan što Uniprom ima mogućnost sticanja profita po osnovu upravljanja KAP-om iako za imovinu te kompanije još nije uplatio ni cent. Kompanija Olega Deripaska sumnja da je Uniprom koristio u proizvodnji i sirovine zatečene u KAP-u pre preuzimanja upravljanja.

Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji Uniprom je preuzeo objekte, postrojenja i opremu, potrebnu za roizvodnju, kao i obavezu da, pod svojim imenom i o svom trošku, nabavlja potrebne sirovine za proizvodnju, osigurava sredstva za plate zaposlenih i izmiruje sve troškove proizvodnje aluminijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

12 h

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

1 d

Podeli: