Region

Subota, 12.07.2014.

13:06

Otpremnine ipak samo 14.000 EUR

Za napuštanje KAP-a prijavila su se 124 radnika sa kojima će se, nakon što Ministarstvo finansija obezbedi novac za otpremnine, raskinuti ugovor o zaposlenju.

Izvor: Tanjug

Default images

Socijalnim programom, koji je usvojila crnogorska Vlada, predviđeno je da otpremnine iznose od 6.000 do 18.000 evra, u zavisnosti od godina života radnika. Prosečna otpremnina iznosiće 14.000 evra a radnici su tražili da prosek bude 20.000 evra, prenosi portal Cdm. me.

"Socijalni program je ponuđen. Sindikat nije zadovoljan iznosom, ali nismo mogli da utičemo na njegovo povećanje", kaže predsednik Sindikata aluminijuma, Rade Krivokapić i dodaje da pretpostavlja da su radnici koji su se prijavili za dobrovoljan odlazak iz fabrike zadovoljni ponuđenim otpremninama.

Ostali će, po njegovim rečima, sačekati novog vlasnika i tražiti dogovor sa njim o daljem nastavku rada.

Prema planovima novog vlasnika KAP-a, Veselina Pejovića, u fabrici će ostati da radi 550 radnika, dok će njih 168 biti višak.

Komentarišući Pejovićev zahtev za prolongiranjem uplate novca za kupovinu KAP-a, zbog odluke suda u Nikoziji da zabrani transakcije sa imovinom fabrike, Krivokapić je kazao da razume novog vlasnika.

"Sigurno da niko neće da da toliki novac ako postoji mogućnost da bilo koji sud ospori sve to. Razumemo da postoji bojazan, ali interes fabrike je da se što pre reše sva pitanja. Godinama nije ulagano ništa i neophodan je novi vlasnik koji će pospešiti proizvodnju", zaključio je Krivokapić.

En plus grupa, čiji je vlasnik ruski milijarder Oleg Deripaska, dostavila je prošle srede kompaniji Uniprom, kupcu podgoričke fabrike alumimnijuma, odluku suda u Nikoziji o zabrani prodaje KAP-a do daljnjeg, nakon čega je Pejović zatražio odlaganje roka za okončanje finansijske transakcije za 60 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: