Region

Petak, 25.04.2014.

11:11

"Nema plavog neba kao iznad C.Gore"

Crnogorci bi Kinezima, po rečima crnogorskog ambasadora u Pekingu Branka Perovića, mogli kao turističku atrakciju da ponude plavo nebo iznad Crne Gore.

Izvor: SEEbiz

Default images

„Većina njih zbog velikog smoga koji je prisutan tokom cele godine, pogotovo u Pekingu ne znaju kako izgleda nebo. Zato bi Kinezima mogli da u turističku ponudu uvrstimo i plavo nebo baš kao iz one pesme ,,niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore"", smatra Perović.

Govoreći o privlačenju kineskih turista, Perović je kazao da ih možemo dobiti samo kao region.

Uz to, kako kaže, trebalo bi kineskim turistima ponuditi i dve njima vrlo interesantne stvari, a to su zabava u smislu kockanja i dobar šoping.

Inače, Perović je crnogorskim novinarima u Pekingu saopštio da će dva broda koji se za Crnu Goru grade u Kini biti gotova u maju.

„Dva broda koja se za crnogorske potrebe rade u brodogradilištu Njandjingu biće spremni za primopredaju u maju ove godine. Takve najave imamo od proizvođača", saopštio je Perović, piše Pobjeda.

Obnova crnogorske flote, desetkovane u godinama tranzicije počela je pre dve godine, kada je na prvo putovanje iz Šangaja krenuo brod „Kotor", a ubrzo mu se pridružio i drugi brod „21. maj".

Perović je rekao da se nada da će jedna od dve kineske kompanije koje se nalaze na kratkoj listi za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima dobiti posao.

Takođe, on veruje da će Kinezi uskoro početi izgradnju deoonice auto-puta od Smokovca do Mateševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: