Region

Petak, 25.04.2014.

11:11

"Nema plavog neba kao iznad C.Gore"

Crnogorci bi Kinezima, po rečima crnogorskog ambasadora u Pekingu Branka Perovića, mogli kao turističku atrakciju da ponude plavo nebo iznad Crne Gore.

Izvor: SEEbiz

Default images

„Većina njih zbog velikog smoga koji je prisutan tokom cele godine, pogotovo u Pekingu ne znaju kako izgleda nebo. Zato bi Kinezima mogli da u turističku ponudu uvrstimo i plavo nebo baš kao iz one pesme ,,niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore"", smatra Perović.

Govoreći o privlačenju kineskih turista, Perović je kazao da ih možemo dobiti samo kao region.

Uz to, kako kaže, trebalo bi kineskim turistima ponuditi i dve njima vrlo interesantne stvari, a to su zabava u smislu kockanja i dobar šoping.

Inače, Perović je crnogorskim novinarima u Pekingu saopštio da će dva broda koji se za Crnu Goru grade u Kini biti gotova u maju.

„Dva broda koja se za crnogorske potrebe rade u brodogradilištu Njandjingu biće spremni za primopredaju u maju ove godine. Takve najave imamo od proizvođača", saopštio je Perović, piše Pobjeda.

Obnova crnogorske flote, desetkovane u godinama tranzicije počela je pre dve godine, kada je na prvo putovanje iz Šangaja krenuo brod „Kotor", a ubrzo mu se pridružio i drugi brod „21. maj".

Perović je rekao da se nada da će jedna od dve kineske kompanije koje se nalaze na kratkoj listi za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima dobiti posao.

Takođe, on veruje da će Kinezi uskoro početi izgradnju deoonice auto-puta od Smokovca do Mateševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

13 h

Region

Ovo je prosečna plata u Hrvatskoj

Prosečna majska neto plata u Hrvatskoj iznosila je 1.324 evra, što je nominalno više za 0,1 odsto, a realno isto kao u aprilu, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

8:12

20.7.2024.

1 d

Podeli: