Borisov: Nije nam još pisao Putin

Bugarska vlada nije promenila stav o izgradnji gasovoda Južni tok, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov u parlamentu.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2014.

12:59

Default images

"Podržavamo implementaciju gasnog projekta Južni tok pod uslovom da je u skladu sa evropskim propisima", rekao je Borisov, i dodao da nakon prošlonedeljne izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o obustavi projekta Južni tok, Bugarska još nije dobila zvanično saopštenje Rusije, prenosi bugarska agencija BTA.

Borisov je prošle nedelje izrazio žaljenje što je ruski predsednik Vladimir Putin, kada je objavio da će radovi na Južnom toku biti obustavljeni, pomenuo Bugarsku kao jedinu problematičnu zemlju.

"Ne samo Bugarska, nego još pet članica EU su ovlastile Evropsku komisiju da pregovara sa Moskvom o usklađivanju Južnog toka sa evropskim pravilima", podsetio je Borisov.

On je tada izrazio nadu da će na predstojećoj energetskoj konferenciji u Briselu, planiranoj za sutra, Rusija otkloniti tehničke prepreke za izgradnju Južnog toka.

"Mi smo za Južni tok. Želimo da on bude izgrađen, ali u skladu sa zakonodavstvom EU", izjavio je pre nekoliko dana Borisov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: