Region

Petak, 06.09.2019.

10:40

Iz penzije u službu vraćaju 2.000 policajaca

Hrvatska prvi put posle rata u službu vraća 2.000 penzionisanih policajaca zbog migranata i potrebe pojačanog nadzora državnih granica.

Izvor: Tanjug

Iz penzije u službu vraćaju 2.000 policajaca
Foto: Depositphotos, Spritnyuk, 275667272

Inicijativu je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog, kako piše zagrebački Jutarnji list, pre svega višegodišnje migrantske krize i potreba pojačanog nadzora državnih granica.

Iako je reč o policajcima u penziji navodi se da su oni i dalje u vrhunskoj psihofizičkoj formi, stoji u vladinoj uredbi o koja stavjena u javnu raspravu.

Prema tom predlogu, MUP ima pravo da poveća brojčano policijski sastav za deset posto, a kako je u sistemu trenutno njih 18.291, znači da se može zaposliti još 1.829 pripadnika rezervnih policijskih snaga.

U vladinoj uredbi, izmedju ostlaog, stoji da će Hrvatska u prvoj polovini naredne godine predsedavati Savetom Evrope, zbog čega će takodje biti potrebno anažovanje većeg broja policijskih snaga radi obezbedjenja i zaštite osoba i objekta, a što mogu da rade samo, kako se navodi, osposobljeni rezervni policijski službenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: