Region

Petak, 06.09.2019.

10:40

Iz penzije u službu vraćaju 2.000 policajaca

Hrvatska prvi put posle rata u službu vraća 2.000 penzionisanih policajaca zbog migranata i potrebe pojačanog nadzora državnih granica.

Izvor: Tanjug

Iz penzije u službu vraćaju 2.000 policajaca
Foto: Depositphotos, Spritnyuk, 275667272

Inicijativu je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog, kako piše zagrebački Jutarnji list, pre svega višegodišnje migrantske krize i potreba pojačanog nadzora državnih granica.

Iako je reč o policajcima u penziji navodi se da su oni i dalje u vrhunskoj psihofizičkoj formi, stoji u vladinoj uredbi o koja stavjena u javnu raspravu.

Prema tom predlogu, MUP ima pravo da poveća brojčano policijski sastav za deset posto, a kako je u sistemu trenutno njih 18.291, znači da se može zaposliti još 1.829 pripadnika rezervnih policijskih snaga.

U vladinoj uredbi, izmedju ostlaog, stoji da će Hrvatska u prvoj polovini naredne godine predsedavati Savetom Evrope, zbog čega će takodje biti potrebno anažovanje većeg broja policijskih snaga radi obezbedjenja i zaštite osoba i objekta, a što mogu da rade samo, kako se navodi, osposobljeni rezervni policijski službenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

9 h

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

3 h

Podeli: