Gigant ex YU gasi proizvodnju teške opreme, deli otkaze

Kompanija Đuro Đaković Industrijska rešenja donela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dela delatnosti proizvodnje teške opreme.

Region

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

15:24

Gigant ex YU gasi proizvodnju teške opreme, deli otkaze
(Foto: Thinkstock)

Ovo će sigurno dovesti do smanjenja broja radnika u kompaniji Đuro Đaković, ali će se za deo radnika za kojima postoji potreba u drugim segmentima Grupacije Đuro Đaković, omogućiti nastavak radnog odnosa. Preostali deo biće zbrinut skladno zakonskim propisima, prenose regionalni mediji.

Proces pronalaska kupca imovine koja služi obavljanju ove delatnosti još je u toku.

Đuro Đaković Industrijska rešenja najveći su teret poslovanju grupacije i razlog što je kompanija u gubitku. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet meseci prošle godine ostvarila gubitak u poslovanju od 5,4 miliona kuna, što je za 6,3 miliona kuna manji gubitak nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci iz finansijskog izveštaja slavonskobrodske grupacije. Grupacija Đuro Đaković je u prvih devet meseci ostvarila ukupne prihode u iznosu od 364,5 miliona kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 369,9 miliona kuna.

Društvo Đuro Đaković Industrijska rešenja je ostvarilo negativnu EBITDA i trenutno je u fazi restrukturiranja, saopštila je kompanija prilikom objave poslovnog izveštaja za devet meseci prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: