Agrokor u rukama stručnjaka i tvorca dens hitova

Antonio Alvarez, čovek koji će voditi restrukturiranje hrvatskog Agrokora, jutros je došao je na svoj novi posao, onaj u Agrokoru.

Region

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2017.

12:09

Agrokor u rukama stručnjaka i tvorca dens hitova
Foto: Youtube, screenshot

Nije bio razgovorljiv, samo je prošao pored kamera N1 televizije.

Alvarez se juče obratio javnosti i predstavio svoj tim kojim će pokušati da spase Agrokor. "Ovo je jedan od većih izazova s kojim sam se susreo", istakao je Alvarez obraćajući se javnosti iz Agrokorovog poslovnog tornja, pišu hrvatski mediji.

"Agrokor se saglasio s mojim postavljanjem za glavnog direktora za restrukturiranje grupe kako bih objedinio sve učesnike - zaposlene, kreditore, banke i sve koji su uključeni u ovu priču, a kako bi postigli napredak", rekao je Alavrez, dodajući kako će njegov tim raditi otvoreno i nezavisno, u interesu svih učesnika.

Antonio Alvarez, čovek odabran za poziciju člana uprave za restrukturiranje Agrokora, iskusan je poslovan čovek, respektabilnog obrazovanja na najboljim američkim univerzitetima, ali ima i zabavnu stranu.
Foto: Youtube, screenshot
U svetu dens muzike poznat je pod pseudonimom A3. Nastupao je u brojnim klubovima, ali ima i pesme koje su zasele na britanske top-liste najpopularnije muzike.

Alvarez je predstavljajući svoj album “100% heart” izjavio da se muzikom bavi od detinjstva i da u njoj uživa, ali da mu je ipak hobi. Rođen je 1966. na Filipinima, majka mu je Filipinka, otac Španac, a kad je imao četiri godine, porodica se preselila u SAD. Ipak, ruski Sberbank nije Alvareza zaposlio zbog muzičke karijere, nego zbog iskustva u restrukturiranju.

U njegovoj biografiji naveden je čak i angažman na projektu spasavanja Liman braders, pre bankrota jedne od najvećih investicionih banaka u svetu. Kao izvršni direktor za restrukturiranje u Evropi radi u konsultantskoj kući Alvarez&Marsal, koju je nasledio od oca. Kompanija je osnovana 1983. i ima bogato iskustvo u spasavanju posrnulih kompanija. Alvarez već 25 godina radi u privatnim i državnim kompanijama širom Evrope – od Velike Britanije, preko Nemačke, Francuske, Italije, Španije, Holandije, Luksemburga, Švajcarske, Finske, Estonije i Rumunije.

Njegov posao u Agrokoru biće upravo to – kako kompaniju postaviti na noge i usmeriti je da može da osigura svjetliju budućnost. Alvarez će biti ključna osoba u idućih godinu dana u Agrokoru jer će donositi odluke o tome što će se i koliko platiti dobavljačima i poveriocima, kao i koliki će biti otpisi. Njegov posao biće i izrada plana i ritma prodaje dela Agrokorovog biznisa.

Navodno se već upoznao s radom Agrokora pa neki kažu i ušao u zanimljivo poslovanje s menicama, koje nisu praksa u zapadnim kompanijama. U kom smeru će ići restrukturiranje, za sada se samo nagađa. Ali kako i piše na njegovim službenim stranicama, fokusira kompaniju na poboljšanje izvoza, produktivnost, proizvodnju i proces konsolidacije... Nije za isključiti da će biti i bolnijih rezova jer, među ostalim, to i je posao konzultanata, a na domaćoj je strani da izbori što više socijalnog momenta, koliko god je to moguće. Jasno je da će se ići na rezove, smanjenje broja tvrtki, sigurno i Konzumovih dućana, a potom i na pronalazak kupca za neke od Agrokorovih tvrtki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: