Srpske firme obnavljaju Irak

Osam građevinskih preduzeća iz Srbije tokom posete Iraku usaglasili su modalitete njihovog učešća u obnovi i izgradnji novih infrastrukturnih objekata u Iraku.

Izvor: B92

Nedelja, 17.03.2013.

13:11

Default images

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, srpska delegacija koju je predvodio državni sekretar u Ministarstvu trgovine Stevan Nikčević, je u Iraku razgovarala sa iračkim ministrom građevina Muhamedomal Daradžijem i direktorima državnih građevinskih kompanija.

Predstavnici srpskih i iračkih firmi specijalizovanih za izgradnju puteva, mostova, stambenih i javnih objekata, isporuku materijala i opreme, dogovorili su formiranje mešovitih preduzeća u cilju zajedničkog učešća na tenderima i realizaciji projekata u Iraku.

Među najznačajnijim projektima su izgradnja mreže autoputeva, kao i podizanje novih škola, bolnica i stambenih naselja.

Predstavnici dve strane potpisali su i memorandum o tehničkoj saradnji, zahvaljujući kome će srpskim preduzećima u Iraku biti omogućeno brže i lakše otvaranje predstavništava, a predviđeno je i da u maju, u cilju produbljivanja dogoverenog partnerstva, Srbiju poseti iračka delegacija, koja će obići naše najznačajnije građevinske kompanije.

U Iraku su boravili predstavnici preduzeća “Energoprojekt”, “Napred”, “Putevi Užice”, “Jedinstvo Užice”, “Goša montaža”, “Antikor”, “Milinković kompani” i “Bak d.o.o", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: