Obama: Ja sam šovinista

Američki predsednik Barak Obama je upotrebio je novu etiketu kako bi sebe opisao u kampanji za ponovni izbor u Belu kuću, nazivajući se "šovinistom".

Izvor: B92

Subota, 18.02.2012.

13:58

Default images

"Ja sam šovinist", rekao je Obama pred oko 450 pristalica, od kojih je svako platio najmanje 1.000 dolara ili više za ulaznicu na prijem u hotelu Belevu, u Everetu u saveznoj državi Vašington.

"Želim da Amerika ima najbolje stvari. Ne želim ići u Kinu i videti da su njihovi aerodromi bolji od naših, ili ići u Evropu i videti da su njihove železnice brže od naših", rekao je Obama, a prenosi TV mreža ABC News. Za finasiranje tih "najboljih stvari", Obama je kazao da će nastaviti da traži od najbogatijih Amerikanaca, posebno od milionera i milijardera, da "plate svoj pošteni udeo".

"Kako bi svi mi uspeli, moramo međusobno ulagati u uspeh drugih", objasnio je.

Obama je to izjavio u petak, na osmom i završenom skupu prikupljanja donacija u okviru trodnevne turneje po Zapadnoj obali, na kojoj je prikupio osam miliona dolara za kampanju 2012. Samo u petak prikupljeno je 1,6 miliona dolara.

Za kampanju, Obama je samo u januaru prikupio 11,8 miliona dolar, što je skoro tećina donacija koja je prijavljena u istom mesecu pre četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: