"Očekujemo konkretna rešenja o železničkoj liniji Beograd - Priština"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da se konkretnim rešenjima na železničkoj liniji Beograd - Priština nada u predstojećem periodu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2020.

14:36

Foto: Depositphotos, gyn9037

"Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist", rekao je za Tanjug Đurić, koji je predvodio delegaciju Srbije u Berlinu.

Đurić nije izneo detalje razgovora. Sastanak o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prišine, na kojem su učestvovali predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane, iniciran je u dogovoru Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Najavljujući današnji razgovor, Vučić je u petak, konstatovao da se time ide dalje, posle dogovora o avio-liniji između dva grada.

Govoreći o avio-liniji Beograd–Priština Vučić je precizirao tri ili četiri koraka, koji treba da budu simultani: "Da se upostavi kontakt između Kfora i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, pravljenje njihovog sporazuma, zatim leks specijalis u Narodnoj skupštini i sporazum sa Lufthanzom, koji potpisuje Direktorat".

Sličan postupak će, rekao je tada, biti napravljen i za železnicu, kako bi se olakšalo građanima. Vučić je rekao da će, kada se upostavi železnička linija i auto-put, to mnogo olakšati život za, na primer, 20.000 Srba u Gračanici, kao i za veliki broj Srba u Kosovskm Pomoravlju, koji će imati najbržu vezu sa Nišem i Beogradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: