Nove cene - nema više tehničkog za džabe

Kolika će biti cena tehničkih pregleda vozila kada na snagu stupi izmenjeni Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, niko ne zna.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

08:27

Nove cene - nema više tehničkog za džabe
(Foto: Thinkstock)

Jedno je sigurno - neće više biti besplatnih tehničkih pregleda, pišu Večernje novosti.

"Prema Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, biće propisana minimalna i maksimalna cena", kaže Vladimir Marinković, predsednik Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP). - O tome kolike će cene biti odlučiće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Marinković kaže da je pozitivno to što će se najzad stati na put nesavesnim vlasnicima preduzeća koja obavljaju tehnički pregled "kroz papire" i koja vozače mame besplatnim tehničkim pregledima, jer ih stimulišu visokim provizijama koje im daju osiguravajuća društva.

"Ima čak i slučajeva kada se porukom na "Vajberu" pošalju podaci o vozilu, a registraciona nalepnica vlasniku vozila stigne na kućnu adresu", kaže Marinković. - Sada, uz obavezu fotografisanja i video-snimanja vozila na liniji, i uz minimalnu cenu, neće više biti moguće da se registruje vozilo a da se ne doveze na tehnički pregled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: