Utorak, 06.10.2015.

16:57

Vlada usvojila: Poslanici na put sa 150 RSD

Vlada je usvojila Uredbu kojom su državnim službenicima i nameštenicima smanjene dnevnice za službena putovanja u zemlji sa dosadašnjih 2.556 na 150 dinara.

Izvor: Tanjug

Vlada usvojila: Poslanici na put sa 150 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Perke

pre 8 godina

Svi funkcioneri koji idu na sluzbeni put imaju placeni smestaj i hranu i ne treba im dati novce pored toga!Svi koji npr.idu u Brisel su smesteni u hotelu gde im je sve placeni i zato podrzavam ovu meru vlasti!

Само да додам

pre 8 godina

Нисмо сви функционери и радимо за плате знатно мање од њихових. Рецимо, пошаљу ме да одржим предавање у некој држави о томе каква су наша искуства из области у којој радим или да учествујем у писању заједничке методологије која ће се убудуће за ту област користити и код нас и у свим другим партнерским земљама. Страна која ме позива плати пут, смештај и исхрану у хотелу, али ми купи карте са преседањем у трећој земљи. Пођем ујутро из Београда, Онда у Франкфурту, Бечу или Москви чекам шест сати на следећи лет. Храну и да хоћу не могу понети од куће, јер се из безбедносних разлога одузима и баца при уласку у авион. Или ми авион због квара закасни још три додатна сата (што се дешавало). Немам други избор осим да оброк купим на аеродрому, а сви знамо да су на аеродромима цене надуване. Домаћин ми неће увек обезбедити превоз од аеродрома до места одржавања састанка. Једном сам путовао возом по120 километара (у одласку и повратку), адруги пут по 70. Те карте сам морао да купим сам, па сам накнадно обештећен. По ком критеријуму је то што имам нормалну дневницу од 40 еур и што ми се она исплати уочи поласка на пут (а не по повратку) разбацивање? Влада чини све што може да када одемо да негде представимо своју земљу (и за то њој касније дође писмена потврда да смо учинили изузетно, па нас зову поново), путујемо као бедници који се морају плашити да их случајно колеге из осталих земаља не позову на заједничко пиће или вечеру у граду (што је врло честа пракса, коју странци примењују ради "умрежавања" и лобирања). Знате ли да рецимо у Ослу свака ствар кошта седам пута више него у Београду? Рецимо Кока-кола у продавници 350 динара или кригла пива у пивници 1.300 дин (кад се прерачуна из норвешких круна)? Чриморавају ме да се осећам се као Молдавац, а за некога рођеног и школованог у СФРЈ ко је од рођења учен да увек пред странцима наступа дрчно и самоуверено, без снисходљивости према већима и јачима од себе , позиција у коју ме моја влада доводи мени представља велико понижење. Презирем демагогију и популизам.

Annon

pre 8 godina

Valjda je bitan razlog zbog kog se putuje, a dnevnice se dajuu u skladu sa dužinom putovanja; cela dnevnica se dobija kada ste na putu preko 12 sati. Postoji i dodatak za terenski rad i za odvojen život, ne znm šta od toga dobijaju poslanici. Ako zaista putujete poslom, ne vidim zašto da se ne plate dodatni troškovi koje nemate kada ste kod kuće. Naš premijer ih nema jer nekoo drugi brine o tme, vozi ga, hrani, oblači, frizira jer on radi važne stvari, a ispada da svi ostali samo šetaju po miloj nam zemlji. Hoću i ja šofera, kuvara, da mi neko nabaviradnu odeću, frizera, pa neću uzeti dnevnicu.

deki01

pre 8 godina

Funkcioneri nekih lokalnih samouprava nemaju dnevnice uopšte,uz obrazloženje da oni primaju platu za to što rade.I poslanici primaju platu za to što rade tako da bi mogli da se odreknu dnevnica!Bravo za Vladu!

Branik

pre 8 godina

Prava mera štednje,za posao se dobija plata,sada će se to spustiti do opština, tamo je bilo slučajeva da vozač i saradnici imaju veća primanja od predsedbika opštine koji ne naplaćuje prekovremeni rad a vozač i saradnici sve pišu.

nasa idila

pre 8 godina

Tanjugova kursna lista 1€=10RSD. To su sigurno oni Bacevicevi matematicari obracunali. I niko ne reaguje vec samo lupataju. Na ovom B92 nije ostalo ni jednog zdravog mozga. Glavno da je naslov senzacionalan.
A Acini botovi kao curani, blebecu li blebecu. Koja odvratna degenerisana nacija smo postali. Nekada je Sojic ovo radio da nas nasmeje. A ovi to shvatili za stvarno pa nas sada gnjave sa svojom idiotarijom.

Veliki brat

pre 8 godina

Lakše je bilo ZABRANITI nekim da putuju, nego ovako oštetiti one koji putuju sa razlogom.


Hajde sad da vidimo, odu u Brisel Vućić i Dačić, i odu uveče u neki restoran, klopaju, uživaju uz kvalitetno pićence, krenu da plate službenom karticom, kad ono CVRC, na kartici limit 15e dnevno!!!


Pogodite ko bi dobio otkaz kad bi se vratili?
Onaj ko je samo izvršavao tu istu uredbu koju je Vučić sam predložio.Problem sa REFORMAMA u ovoj državi je to što SVI hoće da se te reforme prelome preko leđa nekog DRUGOG (tako misli 99% građana, počevši od omladine pa do penzionera).

Dakle, u načelu su SVI za REFORME, ali svaki pojedinac razmišlja: neka se reforme PRVO primene na nekog drugeg, a ne na MENE!

Branko

pre 8 godina

To mora da je greska.
Verovatno se radi o 1500,00 din, a ne 150,00.
Sa 150 din mozete pojesti burek i popiti casu vode.
Ko zna, mozda je i to nije lose.

TeodoraK

pre 8 godina

Radim u državnoj službi i toliko mi je drago zbog ove odluke Vlade, ne mogu ni da opišem svoje oduševljenje. "Poštovane" kolege, konačno se stalo na put bahatosti koju već 20 godina većina vas pokazuje!

demagogija predizborna

pre 8 godina

demagogija jeftina, kao da će to da unapredi ovu zemlju. i dalje se u ovoj zemlji ne bave suštinom nego političkim marketingom.

Robert Lesmajster

pre 8 godina

Pa moze za 150 dindzi, ali samo burek a mozda negde i jogurt. Jos samo da se vidi koji to jadnik treba da ode na teren i uradi cesto i vrlo vazan posao za drzavu za ovako briljantno zamisljeni iznos. Ma bolje da ukinu i platu i raspisu javni poziv - ajmo svi kao nekad akcijasi na ORA, pa udarnicki i za dzabe (tj. za uniformu, marendu i sl. a moze da se zavrsi i poneki kurs)

Мали савет

pre 8 godina

Једва чекам да се објави текст измене Уредбе о накнади трошкова... Ко је ту Уредбу прочитао,нарочито чл. 7 и 9,који говори о накнади трошкова, добро зна да се са 150,00 динара не могу надокнадити трошкови исхране на службеном путу.Тако нпр. Влада може да прогласи да су трошкови превоза који се такође надокнађују по овој Уредби на релацији Врање-Београд 50 динара,али то не значи да су ти трошкови стварно толики и да су надокнађени.Да нисте запошљавали подобне и имали далеко више факултета него средњих школа, знали би сте да се кажњава злоупотреба права, нпр. права на службено путовање,а не да се практично укида право на накнаду трошкова,јер тако кажњавате и оне који имају потребе и не злоупотребљавају службени пут.Боже,нису сви поитичари. Такође би требали да знате, али наравно да не знате садржај Закона о раду,нити вам је наравно познато да готово ни један послодавац није донео акт о дневницама,па се тако ова Уредба примењује на све запослене нпр. на камионџију који проводи време ван куће а добија 150,00 динара да једе( послодавац не мора да му да више). Дакле,ако је тачна ова вест то значи да је ова Уредба пример популизма и правне неписмености,која тим пре чуди,што је на челу Владе један од успешнијих студената Правног факултета у својој генерацији.( никако најуспешнији како му се многи додворавају).Мали савет, више рада и читања,мање хвалисања и популизма.Имате још довољно времена да прогласите медије кривим ,што су пренели нетачну вест.

Pantagruel

pre 8 godina

Постојала је једна странка у деветнаестом веку која је своју кампању за долазак на власт заснивала на ппдстицању мржње сеоског становништва према државним чиновницима, учитељима, поповима, официрима, трговцима и банкарима. Сасвим случајно, то је била Пашићева Народна радикална странка. Шта мислите, од кога је Вучић ово преписао?

Soko

pre 8 godina

Da, posaljes drzavnog sluzbenika u svet da te predstavlja na nekom forumu, predstavnici drugih drzava vade kompanijske kartice da plate, nasi se snebivaju kao slepci sa 15e u dzepu. ma daj, klasicni debilni populizam. Smanji broj putovanja, a da taj ko mora da idez ide kao covek.
I GLUPI narod koji se pali i udara minuse ljudima sa malo zdravog razuma... o svasta...

Putnik

pre 8 godina

U kom Sluzbenom glasniku je objavljena pomenuta uredba?
Kako ce zaposleni koji ode u neki evropski grad da ruca i vecera, i plati prevoz za 15€? Pa verovatno da ide u prodavnicu i kupi hleb i konzervu.

СВ

pre 8 godina

Скоро нешто глупље нисам прочитао. Ко год је икада ишао на службени пут, зна шта је кад си одвојен од куће 150,00 динара. Да неће можда министар кад крене у иностранство да поред 15 еура носи прженице,да не би остао гладан или да једе у Меку, па да чека да се што пре заврше преговори да дође кући да једе. Ако неће,од чега ће да плати, са оволиком дневницом,ако је поштен ко сунце и других примања нема,нити је имао јер је већини политика једино занимање.Ако све то није,није можда Влада скуп јефтиних демагога,које не интересује од чега чланови Владе живе.Да је ова Уредба толико глупа показује и број ботова,који се већ јавио.Замислите, кад се сазна колика је дневница, па нпр. у Паризу у ресторану викну киселу да часте министра.

zoltan

pre 8 godina

a mi vozaci koji ceo dan cekamo znaci mi trebamo umreti od gladi pa dali ste vi opste normalni. pocev od velikog vodje pa nadalje. vozim auto star 15 godina idem i nosim ljude ,decu. za beograd. cekam tamo po ceo dan i ipo kisi suncu. snegu i na kraju 150. dinara pa ne dobijem ni casu vode pa imate vi opste imalo mozga pa se zalite nemamo zidare nemamo strucnjake pa vi sami terate narod da bezi iz ove drzave nije vam uopste sramota ....

артиљерац

pre 8 godina

Ово је демагогија,и то најнижег типа,популистичка.Ајде,оде неко на службени пут,има плаћен смештај(ноћење с доручком)и 150 динџи да се храни цео дан.
Шта да купи?Бурек и јогурт.Треба смањити беспотребна путовања и у земљи и
у иностранству.Па онај ко иде,да иде с оправданим разлогом и као човек.А не
да чека да му неко плати ручак или кафу.Да се бламира.

Mladen_BG

pre 8 godina

Bas me zivo zanima kako ce neki drzavni sluzbenik koji mora da ode na sluzbeni put npr. u Brisel da uspe da ruca I vecera za 15e. da nije tuzno bilo bi...

topcidera lepsa strana

pre 8 godina

Mislim da je ovo jedna od najboljih mera koja je uradjena za 4 godine ovog rezima. Stranacki botovi vise nece moci da ze bogate na racun dnevnica. Svi znaju da niko od njih ne zivi od plate vec od beneficija koje nosi radno mesto a dnevnice su njihov osnovni cilj.

Pera

pre 8 godina

Ovo je boleštija, ide se iz krajnosti u krajnost. Najpre, ako neko u radno vreme putuje po Srbiji, ne treba ni dinara da dobije. Ako ce na putu biti od 8 do 12h, treba da dobije nor. 500 rsd da bi mogao da pojede nesto osnovno. Ako ce biti na putu 24h, onda treba da dobije placen hotel s doruckom (definisati klasu hotela) i dnevnicu dovoljnu da moze da ruca i vecera (nor. 1500 rsd).
Sve ostalo je bolesni populizam.

Ono sto svi misle da je putovati lako? E pa nije! Zanimljivo je dok si mlad i to te drzi mozda godinu dve ili najvise tri. Nakon toga ti dodje da poludis.

čvrsta ruka

pre 8 godina

Pa ne moraju da se luksuziraju ti naši predstavnici koji odu u inostranstvo.Dok god je država u krizi i oni moraju da štede,a ako se budu zalagali i država će pre iz krize izaći,pa će i njihove dnevnice porasti.Podržavam ovakav stav vlade.

Beogradjanin

pre 8 godina

Ljudi ovde ocigledno ne znaju i ne razumeju da je u ekonomiji i drustvu uopste kljucan sistem podsticaja. Ako je neko potplacen, on ima veci interes da se bavi prevarama i kradjom i da na taj nacin dodje do novca nego kada bi bio bolje placen. Osim toga, na taj nacin se stvara podsticaj sa na takvo mesto konkurise samo onaj ko ne ume posteno vise da zaradi. Predstava sa rezanjem zvanicnih plata ministara i poslanika je smejurija, jer 20 ministara i 250 poslanika, makar bili placeni hiljade evra, za drzavu nisu nista. S druge strane, desetine i stotine hiljada prekobrojnih partijskih kadrova u javnom sektoru, namesteni tenderi i druge prevare i neefikasna drzavna administracija, nefunkcionalni pravni sistem i nesrazmerno poresko opterecenje su daleko veci problem i prave neuporedivo vecu stetu.

razumom do pobede

pre 8 godina

3000 dinara dnevnica za put u nasoj zemlji,toliko zaradi radnik koji radi na gradiliste ceo dan dok se poslanici vozikaju i slikaju za novine.

milojko malovic

pre 8 godina

Ovaj bahati rezim podilazi najnuzim porivima kod siromasnog sveta. Njemu nije cilj da stvori modernu drzavu ja javnom administracijom koja uposljava obrazovane i dobro plaćene strucnjake. Ne, oni zele da od drzavne uprave naprave socijalnu ustanovu, u kojoj rade lojalni i neobrazovani partijski prisipetlje, koji će se otimati za po koju kosku bačenu od vodje jer znaju da ne vrede nista na trzistu. Narod koji blene u farmu i parove će se nasladjivati mukama drzavnih cinovnika cekajući u redovima i pred salterima te iste nesposobne administracije, psujući glasno, a nadati se potajno da će uvaliti sina/snaju/zeta na drzavna jasla. Postali smo jadnici...

mb011

pre 8 godina

zašto neko ko radi za platu, državni posao, dobija još i dnevnicu pride? ide na put, ima plaćen smeštaj i tamo rade svoj posao. ako im se to ne sviđa, neka daju otkaz, lako će im se naći zamena. činjenica je da taj sistem sam sebe hrani, i to je tako svuda, ne samo ovde.

milojko malovic

pre 8 godina

Ovaj bahati rezim podilazi najnuzim porivima kod siromasnog sveta. Njemu nije cilj da stvori modernu drzavu ja javnom administracijom koja uposljava obrazovane i dobro plaćene strucnjake. Ne, oni zele da od drzavne uprave naprave socijalnu ustanovu, u kojoj rade lojalni i neobrazovani partijski prisipetlje, koji će se otimati za po koju kosku bačenu od vodje jer znaju da ne vrede nista na trzistu. Narod koji blene u farmu i parove će se nasladjivati mukama drzavnih cinovnika cekajući u redovima i pred salterima te iste nesposobne administracije, psujući glasno, a nadati se potajno da će uvaliti sina/snaju/zeta na drzavna jasla. Postali smo jadnici...

čvrsta ruka

pre 8 godina

Pa ne moraju da se luksuziraju ti naši predstavnici koji odu u inostranstvo.Dok god je država u krizi i oni moraju da štede,a ako se budu zalagali i država će pre iz krize izaći,pa će i njihove dnevnice porasti.Podržavam ovakav stav vlade.

артиљерац

pre 8 godina

Ово је демагогија,и то најнижег типа,популистичка.Ајде,оде неко на службени пут,има плаћен смештај(ноћење с доручком)и 150 динџи да се храни цео дан.
Шта да купи?Бурек и јогурт.Треба смањити беспотребна путовања и у земљи и
у иностранству.Па онај ко иде,да иде с оправданим разлогом и као човек.А не
да чека да му неко плати ручак или кафу.Да се бламира.

topcidera lepsa strana

pre 8 godina

Mislim da je ovo jedna od najboljih mera koja je uradjena za 4 godine ovog rezima. Stranacki botovi vise nece moci da ze bogate na racun dnevnica. Svi znaju da niko od njih ne zivi od plate vec od beneficija koje nosi radno mesto a dnevnice su njihov osnovni cilj.

mb011

pre 8 godina

zašto neko ko radi za platu, državni posao, dobija još i dnevnicu pride? ide na put, ima plaćen smeštaj i tamo rade svoj posao. ako im se to ne sviđa, neka daju otkaz, lako će im se naći zamena. činjenica je da taj sistem sam sebe hrani, i to je tako svuda, ne samo ovde.

Mladen_BG

pre 8 godina

Bas me zivo zanima kako ce neki drzavni sluzbenik koji mora da ode na sluzbeni put npr. u Brisel da uspe da ruca I vecera za 15e. da nije tuzno bilo bi...

TeodoraK

pre 8 godina

Radim u državnoj službi i toliko mi je drago zbog ove odluke Vlade, ne mogu ni da opišem svoje oduševljenje. "Poštovane" kolege, konačno se stalo na put bahatosti koju već 20 godina većina vas pokazuje!

razumom do pobede

pre 8 godina

3000 dinara dnevnica za put u nasoj zemlji,toliko zaradi radnik koji radi na gradiliste ceo dan dok se poslanici vozikaju i slikaju za novine.

Beogradjanin

pre 8 godina

Ljudi ovde ocigledno ne znaju i ne razumeju da je u ekonomiji i drustvu uopste kljucan sistem podsticaja. Ako je neko potplacen, on ima veci interes da se bavi prevarama i kradjom i da na taj nacin dodje do novca nego kada bi bio bolje placen. Osim toga, na taj nacin se stvara podsticaj sa na takvo mesto konkurise samo onaj ko ne ume posteno vise da zaradi. Predstava sa rezanjem zvanicnih plata ministara i poslanika je smejurija, jer 20 ministara i 250 poslanika, makar bili placeni hiljade evra, za drzavu nisu nista. S druge strane, desetine i stotine hiljada prekobrojnih partijskih kadrova u javnom sektoru, namesteni tenderi i druge prevare i neefikasna drzavna administracija, nefunkcionalni pravni sistem i nesrazmerno poresko opterecenje su daleko veci problem i prave neuporedivo vecu stetu.

Pera

pre 8 godina

Ovo je boleštija, ide se iz krajnosti u krajnost. Najpre, ako neko u radno vreme putuje po Srbiji, ne treba ni dinara da dobije. Ako ce na putu biti od 8 do 12h, treba da dobije nor. 500 rsd da bi mogao da pojede nesto osnovno. Ako ce biti na putu 24h, onda treba da dobije placen hotel s doruckom (definisati klasu hotela) i dnevnicu dovoljnu da moze da ruca i vecera (nor. 1500 rsd).
Sve ostalo je bolesni populizam.

Ono sto svi misle da je putovati lako? E pa nije! Zanimljivo je dok si mlad i to te drzi mozda godinu dve ili najvise tri. Nakon toga ti dodje da poludis.

Branik

pre 8 godina

Prava mera štednje,za posao se dobija plata,sada će se to spustiti do opština, tamo je bilo slučajeva da vozač i saradnici imaju veća primanja od predsedbika opštine koji ne naplaćuje prekovremeni rad a vozač i saradnici sve pišu.

deki01

pre 8 godina

Funkcioneri nekih lokalnih samouprava nemaju dnevnice uopšte,uz obrazloženje da oni primaju platu za to što rade.I poslanici primaju platu za to što rade tako da bi mogli da se odreknu dnevnica!Bravo za Vladu!

Мали савет

pre 8 godina

Једва чекам да се објави текст измене Уредбе о накнади трошкова... Ко је ту Уредбу прочитао,нарочито чл. 7 и 9,који говори о накнади трошкова, добро зна да се са 150,00 динара не могу надокнадити трошкови исхране на службеном путу.Тако нпр. Влада може да прогласи да су трошкови превоза који се такође надокнађују по овој Уредби на релацији Врање-Београд 50 динара,али то не значи да су ти трошкови стварно толики и да су надокнађени.Да нисте запошљавали подобне и имали далеко више факултета него средњих школа, знали би сте да се кажњава злоупотреба права, нпр. права на службено путовање,а не да се практично укида право на накнаду трошкова,јер тако кажњавате и оне који имају потребе и не злоупотребљавају службени пут.Боже,нису сви поитичари. Такође би требали да знате, али наравно да не знате садржај Закона о раду,нити вам је наравно познато да готово ни један послодавац није донео акт о дневницама,па се тако ова Уредба примењује на све запослене нпр. на камионџију који проводи време ван куће а добија 150,00 динара да једе( послодавац не мора да му да више). Дакле,ако је тачна ова вест то значи да је ова Уредба пример популизма и правне неписмености,која тим пре чуди,што је на челу Владе један од успешнијих студената Правног факултета у својој генерацији.( никако најуспешнији како му се многи додворавају).Мали савет, више рада и читања,мање хвалисања и популизма.Имате још довољно времена да прогласите медије кривим ,што су пренели нетачну вест.

demagogija predizborna

pre 8 godina

demagogija jeftina, kao da će to da unapredi ovu zemlju. i dalje se u ovoj zemlji ne bave suštinom nego političkim marketingom.

zoltan

pre 8 godina

a mi vozaci koji ceo dan cekamo znaci mi trebamo umreti od gladi pa dali ste vi opste normalni. pocev od velikog vodje pa nadalje. vozim auto star 15 godina idem i nosim ljude ,decu. za beograd. cekam tamo po ceo dan i ipo kisi suncu. snegu i na kraju 150. dinara pa ne dobijem ni casu vode pa imate vi opste imalo mozga pa se zalite nemamo zidare nemamo strucnjake pa vi sami terate narod da bezi iz ove drzave nije vam uopste sramota ....

Soko

pre 8 godina

Da, posaljes drzavnog sluzbenika u svet da te predstavlja na nekom forumu, predstavnici drugih drzava vade kompanijske kartice da plate, nasi se snebivaju kao slepci sa 15e u dzepu. ma daj, klasicni debilni populizam. Smanji broj putovanja, a da taj ko mora da idez ide kao covek.
I GLUPI narod koji se pali i udara minuse ljudima sa malo zdravog razuma... o svasta...

СВ

pre 8 godina

Скоро нешто глупље нисам прочитао. Ко год је икада ишао на службени пут, зна шта је кад си одвојен од куће 150,00 динара. Да неће можда министар кад крене у иностранство да поред 15 еура носи прженице,да не би остао гладан или да једе у Меку, па да чека да се што пре заврше преговори да дође кући да једе. Ако неће,од чега ће да плати, са оволиком дневницом,ако је поштен ко сунце и других примања нема,нити је имао јер је већини политика једино занимање.Ако све то није,није можда Влада скуп јефтиних демагога,које не интересује од чега чланови Владе живе.Да је ова Уредба толико глупа показује и број ботова,који се већ јавио.Замислите, кад се сазна колика је дневница, па нпр. у Паризу у ресторану викну киселу да часте министра.

Robert Lesmajster

pre 8 godina

Pa moze za 150 dindzi, ali samo burek a mozda negde i jogurt. Jos samo da se vidi koji to jadnik treba da ode na teren i uradi cesto i vrlo vazan posao za drzavu za ovako briljantno zamisljeni iznos. Ma bolje da ukinu i platu i raspisu javni poziv - ajmo svi kao nekad akcijasi na ORA, pa udarnicki i za dzabe (tj. za uniformu, marendu i sl. a moze da se zavrsi i poneki kurs)

Pantagruel

pre 8 godina

Постојала је једна странка у деветнаестом веку која је своју кампању за долазак на власт заснивала на ппдстицању мржње сеоског становништва према државним чиновницима, учитељима, поповима, официрима, трговцима и банкарима. Сасвим случајно, то је била Пашићева Народна радикална странка. Шта мислите, од кога је Вучић ово преписао?

Putnik

pre 8 godina

U kom Sluzbenom glasniku je objavljena pomenuta uredba?
Kako ce zaposleni koji ode u neki evropski grad da ruca i vecera, i plati prevoz za 15€? Pa verovatno da ide u prodavnicu i kupi hleb i konzervu.

Veliki brat

pre 8 godina

Lakše je bilo ZABRANITI nekim da putuju, nego ovako oštetiti one koji putuju sa razlogom.


Hajde sad da vidimo, odu u Brisel Vućić i Dačić, i odu uveče u neki restoran, klopaju, uživaju uz kvalitetno pićence, krenu da plate službenom karticom, kad ono CVRC, na kartici limit 15e dnevno!!!


Pogodite ko bi dobio otkaz kad bi se vratili?
Onaj ko je samo izvršavao tu istu uredbu koju je Vučić sam predložio.Problem sa REFORMAMA u ovoj državi je to što SVI hoće da se te reforme prelome preko leđa nekog DRUGOG (tako misli 99% građana, počevši od omladine pa do penzionera).

Dakle, u načelu su SVI za REFORME, ali svaki pojedinac razmišlja: neka se reforme PRVO primene na nekog drugeg, a ne na MENE!

nasa idila

pre 8 godina

Tanjugova kursna lista 1€=10RSD. To su sigurno oni Bacevicevi matematicari obracunali. I niko ne reaguje vec samo lupataju. Na ovom B92 nije ostalo ni jednog zdravog mozga. Glavno da je naslov senzacionalan.
A Acini botovi kao curani, blebecu li blebecu. Koja odvratna degenerisana nacija smo postali. Nekada je Sojic ovo radio da nas nasmeje. A ovi to shvatili za stvarno pa nas sada gnjave sa svojom idiotarijom.

Annon

pre 8 godina

Valjda je bitan razlog zbog kog se putuje, a dnevnice se dajuu u skladu sa dužinom putovanja; cela dnevnica se dobija kada ste na putu preko 12 sati. Postoji i dodatak za terenski rad i za odvojen život, ne znm šta od toga dobijaju poslanici. Ako zaista putujete poslom, ne vidim zašto da se ne plate dodatni troškovi koje nemate kada ste kod kuće. Naš premijer ih nema jer nekoo drugi brine o tme, vozi ga, hrani, oblači, frizira jer on radi važne stvari, a ispada da svi ostali samo šetaju po miloj nam zemlji. Hoću i ja šofera, kuvara, da mi neko nabaviradnu odeću, frizera, pa neću uzeti dnevnicu.

Branko

pre 8 godina

To mora da je greska.
Verovatno se radi o 1500,00 din, a ne 150,00.
Sa 150 din mozete pojesti burek i popiti casu vode.
Ko zna, mozda je i to nije lose.

Само да додам

pre 8 godina

Нисмо сви функционери и радимо за плате знатно мање од њихових. Рецимо, пошаљу ме да одржим предавање у некој држави о томе каква су наша искуства из области у којој радим или да учествујем у писању заједничке методологије која ће се убудуће за ту област користити и код нас и у свим другим партнерским земљама. Страна која ме позива плати пут, смештај и исхрану у хотелу, али ми купи карте са преседањем у трећој земљи. Пођем ујутро из Београда, Онда у Франкфурту, Бечу или Москви чекам шест сати на следећи лет. Храну и да хоћу не могу понети од куће, јер се из безбедносних разлога одузима и баца при уласку у авион. Или ми авион због квара закасни још три додатна сата (што се дешавало). Немам други избор осим да оброк купим на аеродрому, а сви знамо да су на аеродромима цене надуване. Домаћин ми неће увек обезбедити превоз од аеродрома до места одржавања састанка. Једном сам путовао возом по120 километара (у одласку и повратку), адруги пут по 70. Те карте сам морао да купим сам, па сам накнадно обештећен. По ком критеријуму је то што имам нормалну дневницу од 40 еур и што ми се она исплати уочи поласка на пут (а не по повратку) разбацивање? Влада чини све што може да када одемо да негде представимо своју земљу (и за то њој касније дође писмена потврда да смо учинили изузетно, па нас зову поново), путујемо као бедници који се морају плашити да их случајно колеге из осталих земаља не позову на заједничко пиће или вечеру у граду (што је врло честа пракса, коју странци примењују ради "умрежавања" и лобирања). Знате ли да рецимо у Ослу свака ствар кошта седам пута више него у Београду? Рецимо Кока-кола у продавници 350 динара или кригла пива у пивници 1.300 дин (кад се прерачуна из норвешких круна)? Чриморавају ме да се осећам се као Молдавац, а за некога рођеног и школованог у СФРЈ ко је од рођења учен да увек пред странцима наступа дрчно и самоуверено, без снисходљивости према већима и јачима од себе , позиција у коју ме моја влада доводи мени представља велико понижење. Презирем демагогију и популизам.

Perke

pre 8 godina

Svi funkcioneri koji idu na sluzbeni put imaju placeni smestaj i hranu i ne treba im dati novce pored toga!Svi koji npr.idu u Brisel su smesteni u hotelu gde im je sve placeni i zato podrzavam ovu meru vlasti!

Beogradjanin

pre 8 godina

Ljudi ovde ocigledno ne znaju i ne razumeju da je u ekonomiji i drustvu uopste kljucan sistem podsticaja. Ako je neko potplacen, on ima veci interes da se bavi prevarama i kradjom i da na taj nacin dodje do novca nego kada bi bio bolje placen. Osim toga, na taj nacin se stvara podsticaj sa na takvo mesto konkurise samo onaj ko ne ume posteno vise da zaradi. Predstava sa rezanjem zvanicnih plata ministara i poslanika je smejurija, jer 20 ministara i 250 poslanika, makar bili placeni hiljade evra, za drzavu nisu nista. S druge strane, desetine i stotine hiljada prekobrojnih partijskih kadrova u javnom sektoru, namesteni tenderi i druge prevare i neefikasna drzavna administracija, nefunkcionalni pravni sistem i nesrazmerno poresko opterecenje su daleko veci problem i prave neuporedivo vecu stetu.

артиљерац

pre 8 godina

Ово је демагогија,и то најнижег типа,популистичка.Ајде,оде неко на службени пут,има плаћен смештај(ноћење с доручком)и 150 динџи да се храни цео дан.
Шта да купи?Бурек и јогурт.Треба смањити беспотребна путовања и у земљи и
у иностранству.Па онај ко иде,да иде с оправданим разлогом и као човек.А не
да чека да му неко плати ручак или кафу.Да се бламира.

Mladen_BG

pre 8 godina

Bas me zivo zanima kako ce neki drzavni sluzbenik koji mora da ode na sluzbeni put npr. u Brisel da uspe da ruca I vecera za 15e. da nije tuzno bilo bi...

Pera

pre 8 godina

Ovo je boleštija, ide se iz krajnosti u krajnost. Najpre, ako neko u radno vreme putuje po Srbiji, ne treba ni dinara da dobije. Ako ce na putu biti od 8 do 12h, treba da dobije nor. 500 rsd da bi mogao da pojede nesto osnovno. Ako ce biti na putu 24h, onda treba da dobije placen hotel s doruckom (definisati klasu hotela) i dnevnicu dovoljnu da moze da ruca i vecera (nor. 1500 rsd).
Sve ostalo je bolesni populizam.

Ono sto svi misle da je putovati lako? E pa nije! Zanimljivo je dok si mlad i to te drzi mozda godinu dve ili najvise tri. Nakon toga ti dodje da poludis.

Robert Lesmajster

pre 8 godina

Pa moze za 150 dindzi, ali samo burek a mozda negde i jogurt. Jos samo da se vidi koji to jadnik treba da ode na teren i uradi cesto i vrlo vazan posao za drzavu za ovako briljantno zamisljeni iznos. Ma bolje da ukinu i platu i raspisu javni poziv - ajmo svi kao nekad akcijasi na ORA, pa udarnicki i za dzabe (tj. za uniformu, marendu i sl. a moze da se zavrsi i poneki kurs)

Мали савет

pre 8 godina

Једва чекам да се објави текст измене Уредбе о накнади трошкова... Ко је ту Уредбу прочитао,нарочито чл. 7 и 9,који говори о накнади трошкова, добро зна да се са 150,00 динара не могу надокнадити трошкови исхране на службеном путу.Тако нпр. Влада може да прогласи да су трошкови превоза који се такође надокнађују по овој Уредби на релацији Врање-Београд 50 динара,али то не значи да су ти трошкови стварно толики и да су надокнађени.Да нисте запошљавали подобне и имали далеко више факултета него средњих школа, знали би сте да се кажњава злоупотреба права, нпр. права на службено путовање,а не да се практично укида право на накнаду трошкова,јер тако кажњавате и оне који имају потребе и не злоупотребљавају службени пут.Боже,нису сви поитичари. Такође би требали да знате, али наравно да не знате садржај Закона о раду,нити вам је наравно познато да готово ни један послодавац није донео акт о дневницама,па се тако ова Уредба примењује на све запослене нпр. на камионџију који проводи време ван куће а добија 150,00 динара да једе( послодавац не мора да му да више). Дакле,ако је тачна ова вест то значи да је ова Уредба пример популизма и правне неписмености,која тим пре чуди,што је на челу Владе један од успешнијих студената Правног факултета у својој генерацији.( никако најуспешнији како му се многи додворавају).Мали савет, више рада и читања,мање хвалисања и популизма.Имате још довољно времена да прогласите медије кривим ,што су пренели нетачну вест.

Само да додам

pre 8 godina

Нисмо сви функционери и радимо за плате знатно мање од њихових. Рецимо, пошаљу ме да одржим предавање у некој држави о томе каква су наша искуства из области у којој радим или да учествујем у писању заједничке методологије која ће се убудуће за ту област користити и код нас и у свим другим партнерским земљама. Страна која ме позива плати пут, смештај и исхрану у хотелу, али ми купи карте са преседањем у трећој земљи. Пођем ујутро из Београда, Онда у Франкфурту, Бечу или Москви чекам шест сати на следећи лет. Храну и да хоћу не могу понети од куће, јер се из безбедносних разлога одузима и баца при уласку у авион. Или ми авион због квара закасни још три додатна сата (што се дешавало). Немам други избор осим да оброк купим на аеродрому, а сви знамо да су на аеродромима цене надуване. Домаћин ми неће увек обезбедити превоз од аеродрома до места одржавања састанка. Једном сам путовао возом по120 километара (у одласку и повратку), адруги пут по 70. Те карте сам морао да купим сам, па сам накнадно обештећен. По ком критеријуму је то што имам нормалну дневницу од 40 еур и што ми се она исплати уочи поласка на пут (а не по повратку) разбацивање? Влада чини све што може да када одемо да негде представимо своју земљу (и за то њој касније дође писмена потврда да смо учинили изузетно, па нас зову поново), путујемо као бедници који се морају плашити да их случајно колеге из осталих земаља не позову на заједничко пиће или вечеру у граду (што је врло честа пракса, коју странци примењују ради "умрежавања" и лобирања). Знате ли да рецимо у Ослу свака ствар кошта седам пута више него у Београду? Рецимо Кока-кола у продавници 350 динара или кригла пива у пивници 1.300 дин (кад се прерачуна из норвешких круна)? Чриморавају ме да се осећам се као Молдавац, а за некога рођеног и школованог у СФРЈ ко је од рођења учен да увек пред странцима наступа дрчно и самоуверено, без снисходљивости према већима и јачима од себе , позиција у коју ме моја влада доводи мени представља велико понижење. Презирем демагогију и популизам.

demagogija predizborna

pre 8 godina

demagogija jeftina, kao da će to da unapredi ovu zemlju. i dalje se u ovoj zemlji ne bave suštinom nego političkim marketingom.

milojko malovic

pre 8 godina

Ovaj bahati rezim podilazi najnuzim porivima kod siromasnog sveta. Njemu nije cilj da stvori modernu drzavu ja javnom administracijom koja uposljava obrazovane i dobro plaćene strucnjake. Ne, oni zele da od drzavne uprave naprave socijalnu ustanovu, u kojoj rade lojalni i neobrazovani partijski prisipetlje, koji će se otimati za po koju kosku bačenu od vodje jer znaju da ne vrede nista na trzistu. Narod koji blene u farmu i parove će se nasladjivati mukama drzavnih cinovnika cekajući u redovima i pred salterima te iste nesposobne administracije, psujući glasno, a nadati se potajno da će uvaliti sina/snaju/zeta na drzavna jasla. Postali smo jadnici...

СВ

pre 8 godina

Скоро нешто глупље нисам прочитао. Ко год је икада ишао на службени пут, зна шта је кад си одвојен од куће 150,00 динара. Да неће можда министар кад крене у иностранство да поред 15 еура носи прженице,да не би остао гладан или да једе у Меку, па да чека да се што пре заврше преговори да дође кући да једе. Ако неће,од чега ће да плати, са оволиком дневницом,ако је поштен ко сунце и других примања нема,нити је имао јер је већини политика једино занимање.Ако све то није,није можда Влада скуп јефтиних демагога,које не интересује од чега чланови Владе живе.Да је ова Уредба толико глупа показује и број ботова,који се већ јавио.Замислите, кад се сазна колика је дневница, па нпр. у Паризу у ресторану викну киселу да часте министра.

Veliki brat

pre 8 godina

Lakše je bilo ZABRANITI nekim da putuju, nego ovako oštetiti one koji putuju sa razlogom.


Hajde sad da vidimo, odu u Brisel Vućić i Dačić, i odu uveče u neki restoran, klopaju, uživaju uz kvalitetno pićence, krenu da plate službenom karticom, kad ono CVRC, na kartici limit 15e dnevno!!!


Pogodite ko bi dobio otkaz kad bi se vratili?
Onaj ko je samo izvršavao tu istu uredbu koju je Vučić sam predložio.Problem sa REFORMAMA u ovoj državi je to što SVI hoće da se te reforme prelome preko leđa nekog DRUGOG (tako misli 99% građana, počevši od omladine pa do penzionera).

Dakle, u načelu su SVI za REFORME, ali svaki pojedinac razmišlja: neka se reforme PRVO primene na nekog drugeg, a ne na MENE!

zoltan

pre 8 godina

a mi vozaci koji ceo dan cekamo znaci mi trebamo umreti od gladi pa dali ste vi opste normalni. pocev od velikog vodje pa nadalje. vozim auto star 15 godina idem i nosim ljude ,decu. za beograd. cekam tamo po ceo dan i ipo kisi suncu. snegu i na kraju 150. dinara pa ne dobijem ni casu vode pa imate vi opste imalo mozga pa se zalite nemamo zidare nemamo strucnjake pa vi sami terate narod da bezi iz ove drzave nije vam uopste sramota ....

Putnik

pre 8 godina

U kom Sluzbenom glasniku je objavljena pomenuta uredba?
Kako ce zaposleni koji ode u neki evropski grad da ruca i vecera, i plati prevoz za 15€? Pa verovatno da ide u prodavnicu i kupi hleb i konzervu.

Soko

pre 8 godina

Da, posaljes drzavnog sluzbenika u svet da te predstavlja na nekom forumu, predstavnici drugih drzava vade kompanijske kartice da plate, nasi se snebivaju kao slepci sa 15e u dzepu. ma daj, klasicni debilni populizam. Smanji broj putovanja, a da taj ko mora da idez ide kao covek.
I GLUPI narod koji se pali i udara minuse ljudima sa malo zdravog razuma... o svasta...

Pantagruel

pre 8 godina

Постојала је једна странка у деветнаестом веку која је своју кампању за долазак на власт заснивала на ппдстицању мржње сеоског становништва према државним чиновницима, учитељима, поповима, официрима, трговцима и банкарима. Сасвим случајно, то је била Пашићева Народна радикална странка. Шта мислите, од кога је Вучић ово преписао?

Annon

pre 8 godina

Valjda je bitan razlog zbog kog se putuje, a dnevnice se dajuu u skladu sa dužinom putovanja; cela dnevnica se dobija kada ste na putu preko 12 sati. Postoji i dodatak za terenski rad i za odvojen život, ne znm šta od toga dobijaju poslanici. Ako zaista putujete poslom, ne vidim zašto da se ne plate dodatni troškovi koje nemate kada ste kod kuće. Naš premijer ih nema jer nekoo drugi brine o tme, vozi ga, hrani, oblači, frizira jer on radi važne stvari, a ispada da svi ostali samo šetaju po miloj nam zemlji. Hoću i ja šofera, kuvara, da mi neko nabaviradnu odeću, frizera, pa neću uzeti dnevnicu.

nasa idila

pre 8 godina

Tanjugova kursna lista 1€=10RSD. To su sigurno oni Bacevicevi matematicari obracunali. I niko ne reaguje vec samo lupataju. Na ovom B92 nije ostalo ni jednog zdravog mozga. Glavno da je naslov senzacionalan.
A Acini botovi kao curani, blebecu li blebecu. Koja odvratna degenerisana nacija smo postali. Nekada je Sojic ovo radio da nas nasmeje. A ovi to shvatili za stvarno pa nas sada gnjave sa svojom idiotarijom.

Branko

pre 8 godina

To mora da je greska.
Verovatno se radi o 1500,00 din, a ne 150,00.
Sa 150 din mozete pojesti burek i popiti casu vode.
Ko zna, mozda je i to nije lose.

mb011

pre 8 godina

zašto neko ko radi za platu, državni posao, dobija još i dnevnicu pride? ide na put, ima plaćen smeštaj i tamo rade svoj posao. ako im se to ne sviđa, neka daju otkaz, lako će im se naći zamena. činjenica je da taj sistem sam sebe hrani, i to je tako svuda, ne samo ovde.

čvrsta ruka

pre 8 godina

Pa ne moraju da se luksuziraju ti naši predstavnici koji odu u inostranstvo.Dok god je država u krizi i oni moraju da štede,a ako se budu zalagali i država će pre iz krize izaći,pa će i njihove dnevnice porasti.Podržavam ovakav stav vlade.

topcidera lepsa strana

pre 8 godina

Mislim da je ovo jedna od najboljih mera koja je uradjena za 4 godine ovog rezima. Stranacki botovi vise nece moci da ze bogate na racun dnevnica. Svi znaju da niko od njih ne zivi od plate vec od beneficija koje nosi radno mesto a dnevnice su njihov osnovni cilj.

razumom do pobede

pre 8 godina

3000 dinara dnevnica za put u nasoj zemlji,toliko zaradi radnik koji radi na gradiliste ceo dan dok se poslanici vozikaju i slikaju za novine.

TeodoraK

pre 8 godina

Radim u državnoj službi i toliko mi je drago zbog ove odluke Vlade, ne mogu ni da opišem svoje oduševljenje. "Poštovane" kolege, konačno se stalo na put bahatosti koju već 20 godina većina vas pokazuje!

Branik

pre 8 godina

Prava mera štednje,za posao se dobija plata,sada će se to spustiti do opština, tamo je bilo slučajeva da vozač i saradnici imaju veća primanja od predsedbika opštine koji ne naplaćuje prekovremeni rad a vozač i saradnici sve pišu.

deki01

pre 8 godina

Funkcioneri nekih lokalnih samouprava nemaju dnevnice uopšte,uz obrazloženje da oni primaju platu za to što rade.I poslanici primaju platu za to što rade tako da bi mogli da se odreknu dnevnica!Bravo za Vladu!

Perke

pre 8 godina

Svi funkcioneri koji idu na sluzbeni put imaju placeni smestaj i hranu i ne treba im dati novce pored toga!Svi koji npr.idu u Brisel su smesteni u hotelu gde im je sve placeni i zato podrzavam ovu meru vlasti!