BBC

Četvrtak, 28.10.2021.

12:29

Mladi i Kovid-19: Kakvu budućnost očekuju mladi na Zapadnom Balkanu

Spremniji su za promene, a brine ih nedostatak poslova i uticaj pandemije na mentalno zdravlje.

Izvor: BBC

Default images

Iako smatraju da će pandemija imati negativne posledice na njihovu budućnost, mladi na Balkanu veruju da je ova kriza prilika za velike promene u društvu.

Mladi su spremniji za onlajn učenje i rad na daljinu, ali ih istovremeno brine uticaj nove normalnosti na mentalno zdravlje.

Mladi ljudi od 16 do 29 godina, koji žive u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Albaniji i Kosovu, podelili su stavove sa Britanskim savetom koji je istraživanje o uticaju Kovida-19 na mlade sproveo u januaru 2021. godine.

Pripremila: Jelena Maksimović Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: