Francuz mali, ali hrabar: Šta Renault kaže o dvoboju EV-SUS motori?

Sve više brendova stoji na klackalici - da li da nastave sa proizvodnjom SUS automobila, ili da se potpuno posvete električnim vozilima. Iz ove dileme nije izuzet ni Renault, ali je šef te marke rekao kakvo je njihovo stanovište.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2024.

14:45

Francuz mali, ali hrabar: Šta Renault kaže o dvoboju EV-SUS motori?
Foto: Renault

Kako je otkrio Fabris Kamboliv, Reanult će nastaviti da ima SUS automobile u svojoj ponudi bar još tokom sledeće decenije, a istovremeno će se truditi da svojim kupcima ponude i zanimljiva elektrifikovana vozila.

Renault je i inače bio oprezan u najavama velike tranzicije na baterije. Pre godinu i po dana, šef grupe Luka de Meo je rekao da će možda do kraja decenije Renault preći na 100% električna vozila, ali je ostavio prostora da će to "zavisiti od tržišta".

"Za mene, ne pravi se pitanje da li ćemo preći samo na EV tokom 2030-ih. Pratićemo trendove kompetitivnim ponudama, i to na oba koloseka (SUS i EV)", rekao je Kamboliv za Automotive News Europe.

Ovo znači da će se, kao što je već i najavljeno, Renault na tržištu takmičiti novim električnim Renault 5 modelom sa jedne, odnosno Renault Clio modelom sa SUS pogonom sa druge strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: