"Kao da sam radio na Divljem zapadu, laknulo mi je kad su me otpustili"

Neki radnici nakon otkaza ne ostaju u dobrim odnosima sa firmom, a stvar je još gora kada imaju medijsku platformu da to iskažu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2024.

10:00

Foto: Rivian

Tako je jedan bivši radnik kompanije Rivian rekao da je, ponekad, imao osećaj "kao da raid na Divljem zapadu". On je izgubio posao tokom poslednje serije otpuštanja u ovoj firmi, a navodi da mu je zbog toga "skoro pa laknulo".

Ovaj bivši radnik je za "Biznis insajder" ispričao da je već "preživeo" tri talasa otpuštanja u Rivianu, i da je počeo da radi u toj kompaniji 2019. goine. Kako kaže, u to vreme je u firmi bilo toliko novca da su trošili po 40 dolara dnevno samo na ručak.

"Nakon što su na scenu stupile mere štednje, međutim, bilo je teško izbaciti stare navike. U 2022. je konačno počelo da izgleda kao da nemamo beskonačne količine novca", rekao je ovaj radnik.

Svakim talasom otpuštanja, postajalo je jasno da neće moći da isplanira ništa dugoročno. Međutim, ne krivi samo rukovodstvo firme za to.

"Mislim da je u pitanju bio strateški problem - mnogo stvari je bilo van Rivianove kontrole. Imam akcije u firmi jer sam tamo toliko dugo, i želim da uspeju. Međutim, teško je da se nadam pozitivnom ishodu s obzirom na kamate koje imaju", rekao je on.

Ovom izveštaju pridružili su se i drugi, i to na društvenoj mreži Reddit. Tamo su ljudi (koji tvrde da rade ili su radili u Rivianu) komentarisali da je "stvarno bilo previše preplaćenih konsultanata, i viška svega".

Javljalo je još njih, i to sa sličnim zaključcima. Šta god da je istina ( a ona je verovatno negde između), raditi u Rivianu je definitivno zahtevno, pogotovo sada kad kompanija ne stoji baš najbolje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: