Zvezdano nebo na vašoj šoferci: Koncept Chrysler Halcyon FOTO

Novi koncept električnog automobila prikazuje mapu kosmosa na šoferšajbni.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.02.2024.

14:46

Zvezdano nebo na vašoj šoferci: Koncept Chrysler Halcyon FOTO
Foto: Profimedia

Chrysler Halcyon je koncept automobila sa autonomnim sposobnostima, a putnici mogu da zatamne

Putnici mogu sami da zatamne staklenu nadstrešnicu i obore sedišta, kako bi uključili "režim posmatranja zvezda". Ova opcija uključuje ekran sa proširenom stvarnošću na vetrobranskom staklu, koji projektuje informacije o zvezdama i sazvežđima.
Foto: Profimedia
Takođe može da prikazuje video pozive i daje informacije o opasnostima na putu, a vozač može dati instrukciju vozilu da uvuče volan i papučice kada je u režimu autonomne vožnje.

Halcyon je opremljen veštačkom inteligencijom koja može da zapamti vozačeve preferencije i istoriju kada je u pitanju lokacija.

Ako se jednom izabere destinacija, auomobil bi mogao da ide ka njoj, dok vozač i ostali putnici uživaju u prikazu zvezdanog neba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: