Automobili

Petak, 02.06.2023.

12:34

Porsche još jednom izmenio svoj logo, šta je novo FOTO

Prepoznatljivi Porsche amblem postoji od 1952. godine i do danas je prošao kroz šest verzija.

Izvor:

Porsche još jednom izmenio svoj logo, šta je novo FOTO
Foto: Porsche promo

Porsche i dalje nudi sve verzije logotipa, dok se najnovija koristi isključivo na novim modelima.

Ako bolje pogledate, primetićete da novi grb ima trodimenzionalnu strukturu saća, osveženi štit sa propetim konjem i nešto suptilniju nijansu zlatne.
Foto: Porsche promo
"Sedamdeset peta godišnjica Porsche sportskih automobila bila je prilika za nas da preradimo naš zaštitni znak", kaže Mihael Mauer, potpredsednik odeljenja Style Porsche.

"Sa svojim čistijom i savremenijom verzijom, prefinjeni amblem prenosi karakter Porschea. Reinterpretirali smo istorijske karakteristike i kombinovali ih sa inovativnim elementima dizajna, kao što su struktura saća i brušeni metal. Rezultat je estetski ambiciozan luk koji, poput mosta, povezuje prošlost i budućnost brenda."
Foto: Porsche promo
Na obnovljenom dizajnu amblema Style Porsche je radio pune tri godine, a prve kopije novog amblema na automobile će početi da se postavljaju krajem godine.

Podsećanja radi, Porsche koristi svoj amblem od 1952. godine, a modernizovao ga je 1954, 1963, 1973, 1994. i 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: