Automobili

Četvrtak, 01.06.2023.

17:00

Vratio se Fiat Topolino – cena nepoznata

Legendarno ime je ponovo ažurirano.

Izvor: B92

Vratio se Fiat Topolino – cena nepoznata
Foto: Fiat

Kao što je Citroen oživeo kultno ime Ami, tako je i Fijat vratio na scenu ime Topolino. I oba imena su korišćena za isti model – jeftin električni četvorotočkaš slatkog izgleda. Nakon Opela, Fijat je preuzeo koncept malog električnog automobila sa skromnom snagom i još skromnijim performansama.

Fijat 500, poznatiji kao Topolino, proizvodio se od 1936. do 1955. godine, i bio je jedan od najboljih gradskih automobila svog vremena. Novi Topolino ide potpuno drugačijim putem elektrifikacije i krajnjeg pojednostavljenja drumskog transporta.

Istovremeno, vizuelno je izmenjen napred, a sudeći po fotografijama, biće ponuđen po uzoru na Ami i u Bagi verziji bez vrata, ali sa platnenim krovom. Pošto Fijat ne govori o mehanici, jasno je da priča ostaje ista, a to znači baterija od 5,5 kVh i elektromotor od 8 KS. Performanse otkrivaju dva podatka, domet od 75 km i maksimalnu brzinu od 45 km/h.

Cena nije objavljena, ali očekujemo da se neće previše menjati. Pomalo neočekivano, uprkos činjenici da je proizveden pre mnogo decenija, original je i dalje jači i brži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: