Automobili

Petak, 26.05.2023.

10:21

Da li biste dali 18.000 evra za osnovnu Corsu? A 37.000 za električnu?

Opel je u četvrtak predstavio osveženu Corsu, ali umesto o dizajnu najviše se polemisalo o ceni ovog gradskog automobila.

Izvor:

Da li biste dali 18.000 evra za osnovnu Corsu? A 37.000 za električnu?
Foto: Opel promo

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna Corsa u prodaji, Opel se odlučio za restilizaciju koja bi trebalo da ovaj model učini konkurentnim rivalima u narednom periodu.

I dok su se među ljubiteljima automobila, očekivano, koplja lomila oko novih stilskih rešenja, mnoge je šokirala cena. Doduše, informacije o cenema su za nemačko tržište, ali verujemo da neće biti mnogo odstupanja kada se osvežena Corsa nađe u prodaji i kod nas.

Naime, osnovna benzinska verzija u Nemačkoj košta od 18.500 evra, a električna Corsa čak 37.000 evra!

Iako smo svedoci da su cene novih (i polovnih) automobila drastično skočile u poslednje dve godine, i dalje nam je teško da poverujemo da jedan, pre svega gradski automobil košta preko 18.000 evra.

A šta tek reći o ceni električne verzije od 37.000 evra?! U mnogim zemljama, pa i kod nas, odobravaju se subvencije za ovu vrstu automobila, pa ipak, čak i uz umanjenje od 5.000 evra električna Corsa bi u Srbiji izašla na 32.000 evra.

Jasno je da su vremena povoljnih (jeftinih?) gradskih vozila nepovratno prošla, a ako je električna budućnost neminovnost, jedino možemo da se nadamo da će se cene autimobila na struju vremenom spustiti na prihvatljiviji nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: