Automobili

Četvrtak, 25.05.2023.

17:00

Napokon stiže Tesla Roadster? Mask: Nadamo se

Prošlo je manje od šest godina otkako je Ilon Mask ponosno predstavio drugu generaciju Roadstera.

Izvor: B92

Napokon stiže Tesla Roadster? Mask: Nadamo se
Photo: Tesla

U međuvremenu je lansiran u svemir, gde se raspao, ali nije debitovao na tržištu. Svi tada najavljeni rokovi su probijeni. Kako stvari stoje, proći će šesta godina, a rodstera nećemo videti. Ipak, dobre vesti konačno stižu.

Čekanje se bliži kraju, što znači da će Tesla konačno finalizirati dizajn i tehnologiju do kraja godine. Barem tako tvrdi Ilon Mask, a to bi ipak značilo da se "nadaju” da će Roudster ući u proizvodnju sledeće godine. To je Mask potvrdio na godišnjem skupu investitora.

Na pitanje o eventualnom lansiranju Roadstera, Mask je odgovorio na svoj karakterističan način: "Savršeno razumno pitanje. Gde je ta stvar? Očekujemo da završimo inženjering i dizajn sledeće generacije Tesla Roadstera ove godine, i nadamo se - ovo nije obaveza - da počnemo proizvodnju sledeće godine."

Podsetimo, tokom sledeće godine trebalo bi da se uspostavi proizvodnja Cibertruck-a i Semi kamiona, što bi Tesli konačno omogućilo da se fokusira na Roadster. I na kraju, da ponovimo ono što je Mask rekao o samom Roadsteru:

"To nije čak ni šlag na torti, već trešnja na vrhu šlaga na torti, tako da definitivno neće biti veliki doprinos prihodu i biće skroman doprinos profitabilnosti, ali će biti bolesno"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: