Automobili

Četvrtak, 25.05.2023.

17:00

Napokon stiže Tesla Roadster? Mask: Nadamo se

Prošlo je manje od šest godina otkako je Ilon Mask ponosno predstavio drugu generaciju Roadstera.

Izvor: B92

Napokon stiže Tesla Roadster? Mask: Nadamo se
Photo: Tesla

U međuvremenu je lansiran u svemir, gde se raspao, ali nije debitovao na tržištu. Svi tada najavljeni rokovi su probijeni. Kako stvari stoje, proći će šesta godina, a rodstera nećemo videti. Ipak, dobre vesti konačno stižu.

Čekanje se bliži kraju, što znači da će Tesla konačno finalizirati dizajn i tehnologiju do kraja godine. Barem tako tvrdi Ilon Mask, a to bi ipak značilo da se "nadaju” da će Roudster ući u proizvodnju sledeće godine. To je Mask potvrdio na godišnjem skupu investitora.

Na pitanje o eventualnom lansiranju Roadstera, Mask je odgovorio na svoj karakterističan način: "Savršeno razumno pitanje. Gde je ta stvar? Očekujemo da završimo inženjering i dizajn sledeće generacije Tesla Roadstera ove godine, i nadamo se - ovo nije obaveza - da počnemo proizvodnju sledeće godine."

Podsetimo, tokom sledeće godine trebalo bi da se uspostavi proizvodnja Cibertruck-a i Semi kamiona, što bi Tesli konačno omogućilo da se fokusira na Roadster. I na kraju, da ponovimo ono što je Mask rekao o samom Roadsteru:

"To nije čak ni šlag na torti, već trešnja na vrhu šlaga na torti, tako da definitivno neće biti veliki doprinos prihodu i biće skroman doprinos profitabilnosti, ali će biti bolesno"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: