Automobili

Četvrtak, 23.03.2023.

16:17

Šta nam sve donosi vikend na sajmu automobila u Beogradu

Petak, 24. mart zamišljen je kao "family day", dan namenjen porodičnim posetama. Tokom "porodičnog dana" cela porodica, koja uključuje decu do 16 godina, plaća ulaznicu po povlašćenoj ceni.

Izvor:

Šta nam sve donosi vikend na sajmu automobila u Beogradu
Foto: B92/NÆ

Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion" i pre otvaranja su, pratećim programima, privukli veliki broj posetilaca. Nije ni čudo jer se radi o jednom od 12 najvećih ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu.

Оvogodišnji Salon automobila okupio je 250 izlagača, koji predstavljaju 33 automobilska i sedam brendova lakih privrednih vozila sa više od 40 premijera.

Na Sajmu motocikala 60 izlagača predstavlja više od 40 brendova motocikala, kvadova i skutera i veliki broj brendova moto-opreme.

Izložbene postavke raspoređene su tako da su Hali 3 premijum brendovi, kao što su Mercedes, Maybach, BMW, Mini, Maserati, Audi, Porsche.

Svi ostali automobilski brendovi su u centralnoj Hali 1 - Volkswagen, Nissan, Chery, Škoda, Subaru, Geely, Volvo, Kia, Mazda, Renault, Dacia, Hyundai, Ford, MG, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Suzuki, Peugeot, Opel, Toyota, Honda, Seat i Cupra. Motocikli i oprema su u Hali 4, laka privredna vozila u Hali 3A, a prateća automobilska oprema u halama 2 i 1A.

U iščekivanju vikenda, kada је broj zainteresovanih da vide šta sajmovi nude po pravilu znatno veći nego inače, pored izložbenog programa pažnju privlači i zanimljiv prateći program.
Foto: B92/NÆ
Već je tradicija da Nacionalna vozačka akademija NAVAK, u atrijumu između hala 2 i 3, svakodnevno između 10 i 17 časova edukuju vozače o bezbednim tehnikama vožnje, a njihove demonstracije i pokazne vežbe neretko posmatračima i samim učesnicima oduzimaju dah.

Čitav sajamski petak, 24. marta, od 10 do 20 časova, predviđen je da bude i "family day", dan namenjen porodičnim posetama.

Tokom "porodičnog dana" cela porodica, koja uključuje decu do 16 godina, plaća ukupno 1.000 dinara za posetu sajmovima.

Petak, i to u Hali 1, od 17 časova, završava još jednim od više tradicionalnih događanja koja prate sajmove automobila i motocikala. To je "izbor za miss" ove jedinstvene sajamske manifestacije, a u konkurenciji su sve devojke koje sve vreme dok traju sajmovi svojim stavom, lepotom, stilom i harizmom dodatno ukrašavaju skupocene modele automobila i motocikala.
Foto: B92/NÆ
Oni koji uživaju u automobilima starijeg datuma rođenja, među kojima se nađu i stariji od sto godina, treba da sačekaju subotu, 25. marta, kada će od 10 do 13 časova, ispred Upravne zgrade Beogradskog sajma, biti održana međunarodna smotra i parada oldtajmera "Memorijal princa Tomislava Karađorđevića".

Radno vreme Salona automobila i sajma "Motopassion" je od 10 do 20 časova. Cena pojedinačne ulaznice 450 dinara, grupne 350, za organizovane posete studenata i đaka 250 dinara.

Cena porodične karte tokom "porodičnog dana" (za celu porodicu) je 1000 dinara.

Cena parkinga u krugu Sajma 150 din/h, maksimalno 750 dinara po danu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: