Automobili

Nedelja, 05.06.2022.

09:30

Da li biste kupili ovaj Mercedes? FOTO

Mercedesovi modeli iz 80-ih i 90-ih su poznati po svom moćnom, ali elegantnom dizajnu, ali to se potpuno promenilo kad god je nemačka tjuning kuća Koenig uspela da se dočepa jednog 560 SEC-a.

Izvor: B92

Da li biste kupili ovaj Mercedes? FOTO
Foto: Auctomobile

Ovaj 560 SEC Koenig je iz 1989. godine i prodaje se putem Auctomobile platforme.

Na satu ima samo 20.893 kilometra, a takođe je samo jedan od oko 100 originala koje je izradila kuća Koenig Specials. Ono što ga čini posebnim, ako to nije očigledno, jeste prošireni komplet karoserije, piše Jutarnji.hr.

I prednji i zadnji branik imaju otvore za ventilaciju, a zadnji posebno podseća na bokove Ferrarija Testarosse. Na limuzinskoj verziji ovog automobila, 560 SEL Koenigu, ti branici su čak imali iste bočne proporcije kao i italijanski superautomobil. Karoserija je takođe dobila nove bočne pragove, zadnji spojler, nove izduvne cevi i Koenigove oznake.

U listi se navodi da je dodatna maska uključena u prodaju koja je u skladu s bojama automobila i sadrži Koenig Specials "KS" logo umesto Mercedesove zvezde.

Unutrašnjost je presvučena plavom kožom, a volan ima drvene ukrasne detalje. Tu su i Koenigovi merači i kožne kartice na vratima. Ispod poklopca motora se nalazi standardni 5,5 litarski V8, koji proizvodi pristojnih 279 KS (205 kW) i 430 Nm obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na zadnje točkove putem automatskog menjača, što omogućava automobilu da postigne 96 km/h iz mesta za 6,8 sekundi na putu do maksimalne brzine od 240 km/h.
Foto: Auctomobile
Foto: Auctomobile

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: