Automobili

Nedelja, 08.05.2022.

15:00

Volkswagen Polo Track – šta je to?

Na internetu je osvanula najava nove verzije gradskog modela nemačkog brenda. Malo ko je očekivao ovu premijeru.

Izvor: B92

Volkswagen Polo Track – šta je to?
Photo: Volkswagen

Ovo je Volkswagen Polo Track, odnosno… Šta tačno?

Ne dopustite da vas ovo ime zavara. Neki ga mogu povezati sa sportskim verzijama, ali ovo je malo zavaravanje. Radi se o proračunskoj opciji.

Počnimo s činjenicom da je model kreiran imajući na umu Južnu Ameriku, gje će se i prodavati.

Na tim tržištima dominirao je model Gol, koji je već povučen iz ponude. Nešto ga je realno moralo zamijeniti kako brend ne bi izgubio kupce. I tako se rodila ideja za ovu verziju.

Novi model temelji se na MQB platformi, što znači lakoću, odgovarajuću krutost i velike mogućnosti konfiguracije. Poznato je da će biti predstavljen u narednim mesecima, a stiže početkom 2023. godine.

Volkswagen Polo Track ne aludira ni na sportski duh ni prisutnost atributa crossovera. Čini se da je reč o običnom hatchbacku, ali s nešto drugačijim farovima, većom maskom hladnjaka, novim branikom i dodatnim usisnicima.

Pristupačnost je bila ključna pa je proizvođač morao smanjiti troškove proizvodnje. Čini se da će to uticati na kvalitet završne obrade i popis opreme.

Lokalni mediji sumnjaju da će Volkswagen Polo Track dobiti atmosferski trocilindrični motor od jedne litre. Ovaj dizajn skriven je u manjem modelu brenda, Up!.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: