Automobili

Nedelja, 08.05.2022.

15:00

Volkswagen Polo Track – šta je to?

Na internetu je osvanula najava nove verzije gradskog modela nemačkog brenda. Malo ko je očekivao ovu premijeru.

Izvor: B92

Volkswagen Polo Track – šta je to?
Photo: Volkswagen

Ovo je Volkswagen Polo Track, odnosno… Šta tačno?

Ne dopustite da vas ovo ime zavara. Neki ga mogu povezati sa sportskim verzijama, ali ovo je malo zavaravanje. Radi se o proračunskoj opciji.

Počnimo s činjenicom da je model kreiran imajući na umu Južnu Ameriku, gje će se i prodavati.

Na tim tržištima dominirao je model Gol, koji je već povučen iz ponude. Nešto ga je realno moralo zamijeniti kako brend ne bi izgubio kupce. I tako se rodila ideja za ovu verziju.

Novi model temelji se na MQB platformi, što znači lakoću, odgovarajuću krutost i velike mogućnosti konfiguracije. Poznato je da će biti predstavljen u narednim mesecima, a stiže početkom 2023. godine.

Volkswagen Polo Track ne aludira ni na sportski duh ni prisutnost atributa crossovera. Čini se da je reč o običnom hatchbacku, ali s nešto drugačijim farovima, većom maskom hladnjaka, novim branikom i dodatnim usisnicima.

Pristupačnost je bila ključna pa je proizvođač morao smanjiti troškove proizvodnje. Čini se da će to uticati na kvalitet završne obrade i popis opreme.

Lokalni mediji sumnjaju da će Volkswagen Polo Track dobiti atmosferski trocilindrični motor od jedne litre. Ovaj dizajn skriven je u manjem modelu brenda, Up!.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: