Automobili

Subota, 26.02.2022.

13:00

Ministri se voze u električnim automobilima – napunjeni dizelom

Ministri su na sastanak stigli u električnim automobilima koji su dopunjeni uz pomoć dizel agregata.

Izvor: B92

Ministri se voze u električnim automobilima – napunjeni dizelom
Photo: Peugeot

Samit o zdravstvenoj politici EU održan je pre dve nedelje u Lionu na inicijativu ministara Žan-Iva Le Drijana i Olivijea Verana. Prisustvovalo je više od 50 ministara, uključujući Gordana Grlića Radmana, prvog čoveka hrvatske diplomatije.

Ministri su se vozili električnim automobilima sa aerodroma i železničke stanice na sastanak u Palati kongresa. Dok su razgovarali o aktuelnostima u borbi protiv pandemije, iza zgrade su zujali agregati na dizel gorivo i punili električne automobile.

Naime, na lokaciji su bila samo četiri punjača, što je bilo apsolutno nedovoljno da se svi automobili napune u predviđenom vremenu. Zbog toga je organizator pozvao u pomoć lokalnu kompaniju koja im je iznajmila generatore. Postavljeni su iza zgrade u koju fotografi nisu imali pristup.

Pretpostavlja se da je reč o vozilima Peugeot e-Traveler, koja u slabijoj verziji imaju bateriju od 50 kWh koja obezbeđuje domet od 230 km. Očigledno nedovoljno za ovakve zadatke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: