Automobili

Utorak, 12.01.2021.

11:00

Vraćaju se Renault 4 i 5?

Dva najčuvenija modela iz istorije francuskog proizvođača mogla bi ponovo da se nađu u proizvodnoj gami.

Izvor: B92

Vraćaju se Renault 4 i 5?
Foto: Renault

Direktor kompanije Renault, Luka de Meo, razmišlja o oživljavanju "četvorke" i "petice", najpopularnijih modela francuskog proizvođača u drugoj polovini 20. veka.

Međutim, za razliku od originalnih modela, savremeni Renault 4 i Renault 5 bi za pogon koristili isključivo električnu energiju.

Kako prenosi Rojters, prvi čovek kompanije predstaviće 14. januara novi plan proizvodnje, kojim bi trebalo da se definiše na koje modele će se Renault fokusirati u budućnosti.
Foto: Renault
Već se spekuliše da bi neki od aktuelnih automobila, kao što su Talisman, Scenic i Espace, mogli da budu ukinuti, dok se sa druge strane razmišlja o ponovnom uvođenju modela 4 i 5, ali u verzijama na struju.

Grupa Renault takođe planira nove električne modele u okviru sportskog brenda Alpine, anedavno je predstavljen i prvi električni automobil marke Dacia, koja je takođe u vlasništvu ove grupacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: