Automobili

Ponedeljak, 11.08.2014.

10:44

Predstavljen Hyundai i20 za 2015.

Hyundai je objavio prve zvanične fotografije i preliminarne specifikacije druge generacije modela i20.

Izvor: B92

Default images

Iako se o originalnosti dizajna novog i20 može polemisati, nema sumnje da je Hyundai napravio veliki pomak u odnosu na prvu generaciju ovog modela.

Postavljen na novu platformu, automobil je porastao u dužinu na 4.035 mm, a što je još važnije povećano je i međuosovinsko rastojanje.

Razmak između prednjih i zadnjih točkova veći je za 45 mm i sada iznosi 2.570 mm, pa će oni koji sede na zadnjim sedištima moći više da ispruže noge i da uživaju u udobnijoj vožnji. Osim toga, vlasnici novog i20 imaće na raspolaganju i prostrani prtljažnik od 320 l.

Verzije sa bogatijim paketima imaće u ponudi LED farove i stop svetla, zadnju kameru i pokretni panoramski stakleni krov.
Na fotografije unutrašnjosti moraćemo da pričekamo još neko vreme, ali Hyundai je saopštio da će i20 imati novi multifunkcionalni volan podesiv u dva pravca, otvore za ventilaciju i "klimu" za putnike na zadnjim sedištima, naslon za ruku između vozača i suvozača, ispod koga se nalazi kaseta za odlaganje sitnica, kao i podešavanje vozačevog sedišta po visini.

Automobil će biti opremljen i modernom Supervision instrument tablom, USB i AUX priključcima i Bluetooth konekcijom, kao i elektropreklapajućim spoljnim retrovizorima.
Za sada nije poznato koji motori će biti dostupni u Evropi, ali model namenjen indijskom tržištu biće opremljen 1.2 litarskim benzincem sa 83 ks i 1.4 litarskim CRDi dizel motorm koji proizvodi 90 ks, pri čemu je dizelaš uparen sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Novi Hyundai i20 imaće premijeru na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: