Automobili

Utorak, 10.06.2014.

10:29

Meklaren priprema "jeftiniji" auto

Meklaren želi da svoje automobile ponudi (nešto) široj publici, pa iza paravana priprema "ulazni model" pod kodnim imenom P13.

Izvor: B92

Default images

Doduše, za Meklaren "ulazni model" predstavlja dvosed od karbonskih vlakana, sa 3,8l V8 agregatom od 450 konjskih snaga čija su konkurencija Audi R8, Nissan GT-R, Porsche 911 Carrera S. Britanski proizvođač superautomobila bi trebalo da izda tri verzije P13 sa različitim karoserijama - regularni kupe, kabriolet i GT verziju, koja će nuditi više prtljažnog prostora i koja na prvu loptu deluje naprimamljivije za najširu publiku.

Očekuje se oko proizvodnja od 4.000 komada godišnje. Zaokret u poslovanju je pomalo neočekivan za Meklaren, čije su mašine dosad vodili samo retki srećnici, ali se veruje da će posle uspeha 650s publika dobro reagovati na relativno pristupačan, a luksuzan i moćan GT auto koji nosi oznaku "Made in Britain".

Informacije je objavio "Car&Driver", koji navodi da će P13 biti u cenovnom rangu vrhunski opremljenih 911-ica oko 120.000 evra. Drugi izvori da će cena ipak biti nešto veća.

Model bi trebalo da se navodno pojavi krajem 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: